Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 18.12.2012.
01:42
trojka.rs A

Dinkić: Galenika mora na tender

Sindikati Galenike i ministar ekonomije i finansija Mlađan Dinkić, su nakon sastanka ostali svako pri svom stavu: ministar da će Vlada već u januaru da raspiše međunarodni tender za prodaju Galenike, a Sindikati da radnici neće dozvoliti privatizaciju i da Galenika mora da ostane u većinskom državnom vlasništvu, piše portal trojka.rs.

Dinkić u klin, radnici u ploču: Sudbina Galenike i dalje neizvesna
 

Sastanak koji je na zahtev sindikata Galenike održan u ministarstvu ekonomije i finansija počeo trajao je nekoliko sati. Predstavnici Sindikata tražili su od su ministra Dinkića objašnjenje zbog čega je ministarstvo dozvolilo kanadskoj kompaniji "Valeant" uvid u dokumentaciju o poslovanju firme, pre nego što je raspisan tender i zašto o tome Sindikati Galenike nisu obavešteni.

"Ministar je potvrdio da je sa "Valeantom" potpisan Ugovor o čuvanju poslovne tajne, ali je izbegao direktan odgovor na pitanje šta to podrazumeva", prenosi jedan od učesnika sastanka.

Pročitajte još:

* Dinkić: Galenika neće biti prodata Paniću

Predstavnici sindikata jasno su stavili do znanja ministru da neće dozvoliti iznošenje podataka iz firme koji se tiču poslovanja Galenike i poslovna su tajna, ni "Valeantu" ni bilo kome drugom, jer je to kršenje zakona i kosi se sa poslovnom politikom firme.

Dinkić je rekao da Galenika mora da bude prodata jer je neodrživo njeno dalje poslovanje zbog gubitaka koji su napravljeni u prethodnom periodu, i obećao da će sindikati biti uključeni u sve dalje aktivnosti oko pripreme tendera, kao i da će se naći najbolje moguće rešenje da se reši socijalni program za radnike kada se kompanija bude privatizovala, saznaje Trojka.

Nije popustio pred zahtevima sindikata Galenike: Mlađan Dinkić

"Mi smo rekli ministru da je jedino prihvatljivo rešenje za nas da Galenika ostane u državnom vlasništvu", rekla je Tamara Lalić predsednica Samostalnog sindikata Galenike.

Lalićeva je kazala da bi Galenika uz pomoć države koju je dobila u vidu garancija i kredita od 85 miliona evra mogla da pokrije gubitke i pokrene proizvodnju sto bi u kratkom roku dovelo do potpunog oporavka firme i nastavka njenog daljeg funkcionisanja.

Ministar je bio izričit da Galenika mora da se proda i da novac koji je država dala za Galeniku nije dovoljan da ona nastavi da održivo posluje, jer još kredita dolazi na naplatu, objasnila je Lalićeva i dodala da im je čak rekao da se pored "Valeanta" za Galeniku već raspituje i jedna nemačka farmaceutska kompanija.

Sindikati ostaju pri svom stavu da će se boriti protiv privatizacije Galenike i najavili su da će traziti hitan prijem i razgovore sa ministarkom zdravlja, premijerom i prvim potpredsednikom Vlade.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.12.2012. 01:46
Dinkic bi i rodjenu Majku prodao.. Sta ocekivati za coveka koji je javno rekao da je namerno dao izjavu da ce ljudi dobiti po soma evra od prodaje akcija jer drukcije Dzordz Kluni ne bi mogao da dobije izbore u Srbiji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online