Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Utorak 07.08.2012.
01:24
Beta A

Dinkić i Dačić obećali modernizaciju topionice u Boru

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u ponedeljak da će modernizacije topionice u Rudarskom-topioničarskom basenu "Bor" (RTB), vredna 175 miliona evra, biti završena početkom 2014. godine. Premijer Ivica Dačić rekao je da država neće da dozvoli da RTB propadne.

175 miliona evra vredna modernizacija topionice: Mlađan Dinkić i Ivica Dačić
 

Dinkić je novinarima u Boru rekao da investicija kasni nekoliko meseci, ali je izrazio uverenje da to može da se nadoknadi tako da nova topionica bude u pogonu do početka 2014. i da građani ovog grada konačno imaju čist vazduh i da nema više zagađenja sumpor-dioksidom.

Prema njegovim rečima, osim unapređenja rudarsta potrebno je pomoći prerađivačkom metalskom kompleksu koji koristi proizvode RTB i drugih rudnika u Srbiji.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić istakao je da je u RTB-u pre tri godine pokrenut investicioni ciklus vredan više 250 miliona evra, koji je omogućjio da ta komapnija postane profitabilna.

"Nećemo dozvoliti da RTB propadne, naprotiv smatramo da je to strateški interes Srbije i da Basen treba da pomogne i drugim preduzećima da se oporave", rekao je Dačić i dodao da bi rudari trebalo da budu bolje plaćeni i da od direktora traži da ne otpuštaju radnike, da im uplaćuju zarade i da povećavaju proizvodnju.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 03:05
Od strane zapada, perfektno urađen posao. U rušenje "neposlušne" Miloševićeve vlasti uložiš oko 200 miliona $, a onda instaliraš svoje podanike i odmah si "zaradio" 12,4 milijardi $. Da ne bude zabune, 8,6 + 1,7 otetih sredstava + 2,1 po istoj metodologiji proračunatih kamate na naša zamrznuta sredstva iznosi 12,4 milijarde $ koje danas svi mi ubrzano otplaćujemo. Onda nam uz posebne pregovaračke sposobnosti Labusa i Dinkića navedeni poverioci širokogrudo otpišu 2,8 milijardi $ duga, pa Labus i Dinkić poberu političke poene kod građana.
Utorak 07.08.2012. 23:22
"Dinkic i Dacic obecali.....", odlican lek protiv konstipacije.
Utorak 18.09.2012. 11:00
Džaba se brate trudiš da nekome nešto objašnjavaš. Vidiš da te napuniše minusima. U Srbiji dobijaju pluseve samo oni koji znaju da tako lepo govornički iskarikiraju svoje teme da svi ostali,totalno zaneseni izrečenim, prosto svršavaju od sreće. Tako ti je i sa Dinkićem, najbolji primer. Da su razmišljali glavama, ovaj ne bi sedeo tu gde sedi u nekoliko vlada unazad.Narod se vezuje toliko za partijske idole da je iluzorno bilo šta da im napišeš ili objasniš na primerima. Ima da zaginu za svojim vodjom ako treba, a kad opleteš po nekome ima da te razapnu na stub srama. O minusima ovde i da ne pričamo. Kako razmišljaju u transu o svojim liderima tako i ovde udaraju pluseve i minuse.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online