Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 27.07.2012.
19:18
A

Dinkić: Radikalno rezanje troškova pod hitno

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će Vlada Srbije odmah pripremiti program antikriznih mera za privredu i da će radikalno srezati nepotrebne troškove.

Ministar finansija i privrede: Mlađan Dinkić
 

"Mora da se prestane sa zaduživanjem, ali to neće moći da se desi preko noći i zato će morati radikalno da se saseku nepotrebni troškovi", kazao je Dinkić novinarima u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve i stupanja na dužnost ministra.

Dinkić je kazao i da će do septembra pripremiti plan fiskalne konsolidacije.

"U narednom periodu neće biti lako, ali ćemo uspeti da preživimo, da se stabilizujemo i onda da učinimo preokret", kazao je Dinkić, koji je i lider Ujedinjenih regiona Srbije.

Dinkić je naglasio da državna birokratija mora biti smanjena, navodeći da će za početak mnoge agencije biti ukinute. Sadašnja Vlada Srbije je najsiromašnija u poslednjih 10 godina kada se govori o javnim finansijma koje zatiče na početku mandata, ocenio je Dinkić i dodao da vladu čeka manjak u kasi od 7,3 odsto bruto
domaćeg proizvoda (BDP).

Dinkić je obećao da državne finansije u Srbiji više neće biti tajna i da će javnost imati uvida u njih.

Ministar finansija i privrede Srbije kazao je da će u pripremi programa antikriznim mera razgovarati sa svima - sindikatima, radnicima, predstavnicima malih i srednjih preduzeća i ekonomistima.

"Dok se stvari u EU ne poprave teško da mogu da se poprave i u Srbiji, ali će država pomoći najugroženijima - zanatlijama, srednjim i malim preduzećima i penzionerima - da što manje osete period krize", kazao je Dinkić.

Novi ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić ocenio je i da je potrebno ojačati proizvodnju jer bez toga ne mogu da žive oni koji se plaćaju iz budžeta.

POVEZANE VESTI

Petak 27.07.2012. 19:27
Jos uvek nije realizovan Ruski kredit od 800 miliona $ sa 4.1% kamate..... Ralog ... Dinkic planira da vecim delom pokrpi budzet sa tim parama ...Rusi ne daju za budzet nego za zeleznicu.... Dace i za "krpljenje" budzeta ali ne pod tim uslovima nego po vecoj kamati... ... Nema za troskanje Dinkicu rezite reziju i njihove troskove
Petak 27.07.2012. 23:07
Cek ti mi dodjes hiljadarku evrica po akciji ..prvo to pa onda mozemo dalje pricu..
Subota 28.07.2012. 09:27
Misli da "uštedi" od naroda. Oni su nedodirljivi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online