Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 24.04.2012.
13:14
Srna A

Poljoprivrednici sutra blokiraju Srbiju?

Poljoprivrednici u Vojvodini u sredu će traktorima i kombajnima blokirati važnije putne pravce u pokrajini ako Vlada Srbije, odnosno nadležno ministarstvo, ne izmeni novu uredbu kojom se subvencioniše proizvodnja po kilogramu, a ne kao ranije po hektaru obradive površine, najavio je predstavnik vojvođanskih poljoprivrednika Zoran Lambeta.

Poljoprivrednici odlučni da ponovo izađu na srpske puteve
 

Lambeta je za Radioteleviziju Vojvodine (RTV) rekao da niko od nadležnih još nije odgovorio na zahtev vojvođanskih poljoprivrednika.


Član Organizacionog odbora protesta poljoprivrednka Miroslav Ivković ranije je medijima rekao da će se vojvođanskim paorima u blokadi puteva u sredu 25. aprila pridružiti i ratari u centralnoj Srbiji, kao i da će protesti početi u 9 časova na više od 80 mesta u Vojvodini, a biće blokirane i saobraćajnice u centralnoj Srbiji.

Zahtevi poljoprivrednika

* Vraćanje staorg načina subvencionisanja proizvodnje - 14.000 dinara po hektaru
* Produženje roka za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula 2012.
* Primena usvojene Strategije ruralnog razvoja Srbije do 2013.


On je poručio da su avansi za prolećnu setvu, koje je država proteklih dana počela da isplaćuje poljoprivrednicima, ponižavajući i beznačajni i da su dodatna motivacija za nastavak protesta.

Krajem marta ove godine oko 4.000 poljoprivrednika iz raznih krajeva Vojvodine uputilo se traktorima na protest u Beograd, ali ih je policija u tome sprečila, zbog čega je bila blokirana većina putnih pravaca u pokrajini.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.04.2012. 13:20
Jel se to opet bune oni koji imaju masu zemlje...tajkuni koji za smešne pare kupiše zemlju pa bi sada da lepo žive od subvencija po hektaru? Ako se bune sitni paori njima svaka čast....a mafiji šipak!
Utorak 24.04.2012. 13:55
Ma, džaba im blokade u nezgodno vreme! Ako misle da će ovim podstaći demokrate da ispune svoje obaveze u predizbornoj trci za glasove - zeznuli su se, jer ovi moraju da trče po maratonima, farbaju jaja ili ko Dinkić u napadu dovitljivosti siđu međ' rudare i slikaju se sa bučilicom! Neće niko sad načeti budžet klad ne zna hoće li sutra biti politički živ,a situacija se menja svakodnevno, ko semafor! Čini mi se da bezzemljaši i zelenaši vode mrtvu trku...
Utorak 24.04.2012. 14:55
Prijatelji idite u Beograd pa tamo blokirajte a ne mene i moje prijatelje da blokirate u Novom Sadu, nemam nista protiv toga ali brate ni ja nisam dobio nista a radim citav zivot otac mi je privatnik 30godina nikad nista nije dobio samo blokiran racun posle trideset godina krvavog rada. IDITE U BEOGRAD I TAMO TRAZITE SVOJA PRAVA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online