Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 04.01.2012.
17:47
Beta A

Počela kontrola marži u prodavnicama

Tržišna inspekcija od danas kontroliše da li prodavnice u Srbiji postupaju po uredbi Vlade kojom je trgovačka marža za osnovne životne namirnice ograničena na 10 odsto.

Vlada Srbije je uredbom 30. decembra na šest meseci ograničila ukupnu stopu marže na 10 odsto za pšenično brašno tip 400 i 500, jestivo biljno ulje, kravlje mleko, jogurt, šećer, sveže meso i ribu.

Uredbom je na šest meseci ograničena ukupna stopa marže na 10 odsto za pšenično brašno tip 400 i 500, jestivo biljno ulje, kravlje mleko, jogurt, šećer, sveže meso i ribu
 

Kako je danas saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede biće kontrolisani "svi značajniji snabdevači na republičkom, regionalnom i lokalnom nivou".

Posebna pažnja biće posvećena velikim trgovinskim lancima te će se nadzor obaviti i u njihovim sedištima, i u maloprodajnim objektima. Kako je navedeno, biće kontrolisane i specijalizovane prodavnice - mesare, ribarnice i prodavnice mlečnih proizvoda. U saopštenju se navodi da su u prvoj fazi planirane 762 kontrole.

Tržišni inspektori će obaveštavati trgovce o obavezama i načinu poslovanja u skladu sa odredbama Uredbe. Inspektori će proveriti popisne liste robe u prodavnicama od 31. decembra 2011. godine i prijem robe na koju se uredba odnosi od 1. januara.

U slučaju nepravilnosti inspektori će rešenjem dati nalog za njihovo otklanjanje u roku od tri dana. Ukoliko po isteku tog roka nalog inspektora nije izvršen, preti privremena zabrana prometa određene robe, privremena zabrana obavljanja delatnosti i podnošenje prijave za pokretanje prekršajnog postupka.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.01.2012. 18:00
Predizborni marketing. Zasto su se tek sada setili? U Srbiji namirnice kostaju skuplje nego u vodecim zemljama EU. Kako to da isti artikal od istog proizvodjaca kosta skuplje u Srbiji nego u zemljma EU? Uvoznicki lobi olicen u nekoliko pljackasa srpskih potrosaca u sprezi sa vlascu je uzrok svega, ali u tesnoj saradnji sa antisrpkom vlascu.
Sreda 04.01.2012. 18:03
Kada ce vlast poceti da kontrolise izdavanje racuna u kaficima, kod advokata i taksista, zubara itd..To su sve bogatiji slojevi koji se bogate na zakidanju PDV-a tj kradji od bolesnih, starih i siromasnih.Uvek trazim racun kad sam u srbistanu a gledaju me kao da sam im familiju pokopao.Zar bogati i bahati ne pomisle da ce jednom ostariti il ne daj im Boze se razboleti ? Ne ocekujem ovo sve od ove vlasti vec samo predlazem novoj vlasti kako je to normalno i kako to mora da bude.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online