Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 08.12.2011.
03:08
Beta A

Srbija od EIB dobila tri miliona evra za Koridor 10

Evropska investiciona banka (EIB) i Srbija potpisale su danas u Luksemburgu ugovor o bespovratnom kreditu od tri miliona evra za završetak projekata na saobraćajnom Koridoru 10 kroz Srbiju, saopštila je EIB.

Uz pomoć EIB-a, radovi na Koridoru 10 trebalo bi da budu privedeni kraju
 

U saopštenju se navodi da će biti obezbeđena tehnička podrška za izgradnju deonice od 83,4 kilometra autoputa između Niša i Dimitrovgrada, izgradnju 74,1 kilometara autoputa od Leskovca do granice sa Makedonijom, kao i završetak sekcija A i B obilaznice oko Beograda.


Sporazum o donaciji potpisali su u Luksemburgu potpredsednik EIB zadužen za operacije na Zapadnom Balkanu Dario Skanapjeko i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, na petom sastanku upravnog odbora investicionog mehanizma za zapadni Balkan WBIF.


Kako se navodi, bespovratni kredit obezbediće EIB i bilateralni donatori WBIF-a, a kredit će biti spojen sa zajmovima i donacijama EIB, EBRD, Svetske banke i Vlade Grčke.


Dario Skanapjeko izjavio je da ugovor o bespovratnom kreditu podržava jedan od ključnih projekata u saobraćajnoj strategiji Srbije, a da činjenica da WBIF donacijom podržava taj projekat ukazuje na njegov strateški prioritet.


Mehanizam WBIF osnovali su pre dve godine Evropska komisija, EIB, EBRD, razvojna banka Sasveta Evrope i jedan broj bilateralnih donatora, sa ciljem da finansira prioritetne projekte u zemljama zapadnog Balkana.


Zadatak WBIF je da koordiniše različite izvore finansiranja i povlači sredstva za strateške projekte u zemljama regiona. Na današnjoj sednici odobrene su 22 nove kreditne operacije, koje će ukupno dobiti 59 miliona bespovratnih zajmova od donatora WBIF-a, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.12.2011. 06:47
Биће још оваквих малецких донација пред изборе, да би очували издајничку власт и ојачали свој утицај у поробљавању Балкана. Само када се сетим колико су пре тога порушили и уништили у овој јадној земљи, ово сада је веееееееелика помоћ наших вечних западних "пријатеља". Немојте више да нам помажете никако, само нас оставите на миру да бар немамо више штете од вас!
Četvrtak 08.12.2011. 12:41
Bespovratni kredit?????????? ili je kredit ili nije kredit,zar je moguce da novinari mogu da napisu takvu glupost,tj samo napisu sto im kazu.Kredit mora da se vrati sa kamatom ili bez, to se resava ugovorom %.......bespovratni kredit ne postoji,moze biti samo donacija.Vec me iritiraju ovi zmajevi od 80% novinara koliko su nepismeni. ps.(zmajovi su mnogo glupi)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online