Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 01.11.2011.
22:28
Vestionline A

"I pored poskupljenja, inflacija ostaje jednocifrena"

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić je, povodom najnovijeg talasa poskupljenja roba i usluga, uzjavio da je situacija zaista teška posmatrajući porodične budžete i visoku stopu nezaposlenosti, ocenjujući da je donekle ohrabrujuće to što nema veliki broj tih poskupljenja i što će generalno gledano inflacija u ovoj godini ostati jednocifrena.

Nezaposlenosti je jedan od suštinskih problema privrede, a drugi je nelikvidnost privrede: Nebojša Ćirić
 

"Moramo biti zaista realni, jer kriza u mnogo razvijenijim zemljama od Srbije pokazuje da je ovo vanredna situacija, a Vlada Srbije pokušava svojim merama da smanji visoku stopu nezaposlenosti, koja je jedan od suštinskih problema privrede, a drugi je nelikvidnost privrede", rekao je Ćirić, komentarišući najnoviji talas poskupljenja u Srbiji.

Učestvujući u programu televizije B92, Ćirić je naveo da država potražuje od

privatnih preduzeća pet puta više nego što iznosi njen dug prema njima, a ima privatnih preduzeća koja kasne sa plaćanjem roba i usluga i do 360 dana.

Komentarišući cenu struje, ministar je podsetio da je taj energent najeftiniji u odnosu na druge zemlje u Evropi.

Komentarišući najavu kompanije "Ju-Es Stil" da razmatra zatvaranje železare u Smederevu, Ćirić je rekao da je Ministarstvo ekonomije sa njima u stalnom kontaktu i izrazio nadu da neće doći do zatvaranja čeličane u kojoj radi nekoliko hiljada radnika.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.11.2011. 22:50
GOVNARKO korumpirani lazljivi !! vise od pola srbije treba da ide u ludnicu jer samo ludaci mogu da glasaju za ovakve kretene i da im daju vlast i pri tom trpe razno razna izivljavanja od istih!!!
Utorak 01.11.2011. 23:13
Dinkicev zamenik, ucenik lagano nadmasuje ucitelja.
Utorak 01.11.2011. 23:35
Šta je s ovim ministrom?!!! A šta drugo posmatrati nego socijalno stanje stanovništva i kupovnu moć. Čemu statistike o jednocifrenoj inflaciji ako građani nemaju od čega da žive. Izjava ministra "da je donekle ohrabrujuće to što nema veliki broj tih poskupljenja" pokazuje koliko on živi u nekoj virtuelnoj stvarnosti. A ako već pominje realnost, onda uvaženog ministra treba podsetiti da je u Srbiji vanredna situacija po pitanju ekonomije i siromaštva nastala mnogo pre nego što je svetska kriza otvorena. Sada se aktuelna vlast, koja je odgovorna za promašenu privatizaciju, uništenu privredu i socijalnu bedu društva, uz druge negativne trendove, bezočno krije iza svetske ekonomske krize.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online