Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 06.10.2011.
00:37
Beta A

Srbija: SAD pomaže poljoprivredi sa 52 miliona dolara

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila je danas da su SAD od 2001. godine kroz različite programe obezbedile pomoć od 52 miliona dolara za razvoj srpske poljoprivrede.

Meri Vorlik
 


Vorlik je posetila Pančevo da bi se uverila kakvi su rezultati te pomoći. Najvažniji programi koje je koristio pančevački Institut Tamiš su stalna obuka njihovih stručnaka iz savetodavne službe naUniverzitetu Pensilvanija, kao i primena najnovijih metoda u obradi zemlje koje čuvaju tlo i smanjuju troškove proizvodnje, ocenila je Vorlik.


"Drago mi je da ste uvek bili pouzdan partner našim institucijama, a dobar tim stručnjaka koji imate bio je ključni faktor u toj saradnji. Posebno me raduje što naglasak u radu stavljate na zaštitu životne sredine, jer je očuvanje resursa naš zajednički zadatak", istakla je Vorlik obraćajući se zeposlenima u pančevačkom institutu.


Ta naučna ustanova je u saradnji s lokalnom samoupravom započela pionirski poduhvat koontrolisane proizvodnje hrane koju Pančevci mogu da kupuju na svojim pijacama, izjavila je gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.


Ona je pozvala američku ambasadorku da saradnja s Institutom Tamiš bude nastavljena, jer taj banatski grad ima velike potencijale u poljoprivredi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2011. 00:59
E bas si nasla gde ces da ides? Samo Srbi imaju kratko pamcenje pa te nisu najurili motkom zato sto ste bombama razorili petrohemijski kompleks i trajno zagadili zemljiste. A da ne pricamo o drugim delovima Srbije i zagadjenju osiromasenim uranijumom. Prema tome tih tricavih 52 miliona nije ni avans za ono sto tek treba da nam isplatite. Nisu svi Srbi senilni, mnogi pamte vase zlocine, a ti se dzabe trudis da se pokazes dobrociniteljka i uvalis nam genetski modifikovanu hranu da se trujemo. To je tvoj plan priznaj!
Četvrtak 06.10.2011. 11:06
Monsanto i Miodrag Kostic hoce da ubace genetski modifikovano (kancerogeno) seme u srpske njive!
Četvrtak 06.10.2011. 07:31
Sa kojim li to sredstvima USA daje Srbiji 50 miliona dolara, kad su duzni milijarde dolara?! Pa cak i da su dali 50 miliona Srbiji, time nisu cak ni stetu od bombardovanja 1999 godine pokrili!!! - Da nisu dali pomoc u raznim otrovima za zemljoradnike, u vidu sredstava za unistavanje usjeva?! - KOME JE TO SAD DO SAD POMOGAO FINANCIJSKI, A DA NIJE GLEDAO SAMO SVOJ INTERES??? - DALI IKO NORMALAN MOZE U OVU GLUPOST DA POVJERUJE???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online