Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.12.2013.
02:54
Beta A

Vučić: Šeik obezbedio 200 miliona za poljoprivredu

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da ga je princ Abu Dabija, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan obavestio da je obezbedio 200 miliona dolara investicija za poljoprivredu, ali da je problem što nema konkretnih projekata na koje bi taj novac bio potrošen.

Šeik odobrio 2 x 100 miliona evra, tu su i stotine miliona evra od rezervnih delova za avione, plus milijarde za "Beograd na vodi" - ukratko - Srbija do Tokija: Aleksandar Vučić i šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan
 


Vučić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da reč o dva povoljna kredita od po 100 miliona dolara, za navodnjavanje i isto toliko za pomoć srpskim seljacima.


Prema Vučićevim rečima, on je na sastanku rekao šeiku da još nije dobio informacije o toj investiciji, a šeik je odgovorio da je to gotova stvar i da treba preći na razgovor o sledećoj temi.
 

"Pregovori sa EU najkasnije do kraja januara"

Vučić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) naveo da ga u petak u Briselu očekuje "izuzetno težak dan", ali da očekuje uskoro otvaranje pretpristupnih pregovora. U Briselu su sutra nastavlja dijalog Beograda i Prištine, posle kojeg se očekuje i određivanje datuma za održavanje prve međuvladine konferencije Srbije i EU.

"Očekujem da to bude najkasnije do kraja janura. To bi bi značilio da Srbija postaje deo uređene evropske porodice", kazao je Vučić.

"Novac je obezbeđen. Mi sada možemo da povučemo oko 38 miliona za navodnjavanje, ali nemamo projekte, niko se time ne bavi, svi čekaju da im nešto padne s neba i kupe frižidere", rekao je Vučić.


On je rekao da će od tog novca najviše otići Vojvodini, jer je za sada najveći broj projekata došao iz Severno-bačkog i Banatskog okruga, a samo dva iz centralne Srbije.


Vučić najavio je da će do juna u Pančevu početi da radi fabrika u kojoj će se proizvoditi komponente za avione Boing i Erbas, a da je završen i koncept master plana za projekat "Beograd na vodi", koji će, kako je rekao, potpuno izmeniti Srbiju.


Potpredsednik Vlade Srbije naveo je da će Er Srbija do marta imati 10 aviona, a da će fabrika delova za avione imati godišnji izvoz između 400 miliona evra i 450 miliona, i dodao da je za "Beograd na vodi" potrebno 3,1 milijarda evra, ne računajući infrastrukturno ulaganje Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 13.12.2013. 09:11
Da li smo mi normalni ? Ovi nam pričaju i veličaju ŠEIKA a on daje KREDIT SRBIJI A VLAST NAM TO TUMAČI KAO DA JE POKLONIO . TO JE KREDIT KOJI SE MORA VRATITI . NIŠTA MANJE I NIŠTA VIŠE OD TOGA . Inače ne smemo nikada zaboraviti DA BESPLATNOG RUČKA NEMA .
Petak 13.12.2013. 10:22
Na kraju mora da dodje neki seik iz pustinje da donese pare za poljoprivredu koja je takticki i temeljno unistena. E, sad, pare doneo a nema konkretnih projekata, vidi ti to... Naravno da nema jer ih i ne zanima razvoj poljoprivrede, zasta li su trazili pare te je ovaj morao doci izdaleka?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online