Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 25.03.2011.
02:54 >> 11:43h
Blic A

Austrijanci za Telekom nude 1,2 milijarde evra

Vlada Srbije i Telekom Austrija već su započeli pregovore o poboljšanju ponude za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija. Uslov austrijske strane je pozitivna odluka Komisije za zaštitu konkurencije o mogućnosti da zadrže i mobilnog operatera VIP, dok je cifra koja se pominje stala na 1,2 milijarde evra, 200 miliona manje od one koju traži Srbija.

Austrijanci traže i VIP uz Telekom da bi poboljšali ponudu
 

Prema pisanju beogradskog ”Blica” kontakti se vode preko privatizacionog savetnika, ”Siti grupe”, a nakon prvobitno teških reči o tome da se radi o ”uvredljivoj ponudi“, te da prodaja Telekoma ispod cene nije moguća, i jedna i druga strana ispituju mogućnost da do dogovora ipak dođu.


U radnoj grupi za prodaju Telekoma ”Blic” nije mogao da dobije potvrdu informacije da su pregovori već počeli, već je navedeno da je jedna od mogućnosti da se jedini ponuđač pozove da kroz dalje pregovore popravi cenu, ali da će se radna grupa o tome izjasniti tek u ponedeljak 28. marta, kada ističe rok od pet dana za razmatranje ponuda.

S druge strane, izvor ”Blica” blizak Telekomu Austrija tvrdi da se ”već razgovara“, te da su Austrijanci teške reči iz Vlade Srbije o tome da se radi o ”uvredljivoj ponudi“ kao i da nema prodaje za manje od 1,4 milijarde evra shvatili kao umirivanje ovdašnje javnosti i ”amortizovanje nezadovoljstva brojnih protivnika prodaje“.


Iako je generalni direktor Telekoma Austrija Hans Ametsrajter pre tri dana rekao da oni nisu spremni da kupuju Telekom Srbija po svaku cenu, izvor ”Blica” tvrdi da postoji spremnost ove kompanije da popravi ponudu ako dobije pozitivnu odluku od ovdašnje Komisije za zaštitu konkurencije Antimonopolske komisije o mogućnosti spajanja Telekoma Srbija sa VIP-om ili makar signale iz Vlade da će takva odluka biti doneta.

Cvetković: Vlada ne pregovora sa Telekomom Austrije

 

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da Vlada ne pregovara sa Telekomom Austrije o prodaji 51 odsto akcija Telekoma Srbije.

 

On je na konferenciji o mogućnostima izvoza srpske privrede kazao da trenutno radna grupa za prodaju Telekoma razmatra ponudu i u ponedeljak bi trebalo da iznese predlog.

 

Moguće je da se otvore razgovori sa Telekomom Asutrije, da se odbije ponuda ili da se zatraži dopuna ako ponuda nije potpuna. Na tenderu za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma Srbije ponudu je dostavio Telekom Austrije koji nudi 950 miliona evra i investicije u vrednosti 450 miliona.

 

Minimalna utvrđena cena za 51 odsto akcija Telekoma je 1,4 milijarde evra.

POVEZANE VESTI

Petak 25.03.2011. 04:54
lako je nase da se proda . sad ce neki ministar da se ugradi u sve to sa 0.5% i obezbedio se do kraja zivota . a narod neka pusi k... kad je glup . ljudi dali ste vi slepi dokle vise . koja normala drzava prodaje telekom? nista bez revolucije dole lopovi !!!!!!!! .
Petak 25.03.2011. 23:29
da li to znači da srbija da bi ušla u evropsku bandu ne smije biti vlasnik ničega u srbiji?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online