Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 11.01.2011.
09:51
Vestionline A

Posle Portugalije, na redu je Belgija

U očekivanju da Portugalija pristane na paket pomoći Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, na meti nervoznih investitora našla se i Belgija, čiji je javni dug u odnosu na bruto domaći proizvod zabrinjavajuće visok, piše britanska štampa.

Sluteći opasnost, belgijski kralj je zatražio od vršioca dužnosti premijera da pripremi štedljiviji budžet za 2011. godinu od onog koji je dogovoren sa EU, preneo je Bi-Bi-Si pisanje Fajnenšel tajmsa.

Javni dug Belgije postaje zabrinjavajuće visok
 


List ističe da je Evropska centralna banka, kupovinom portugalskih državnih obveznica, nastojala da smiri investitore, ali nije uspela da uveri ekonomske analitičare da ta zemlja može da izbegne potrebu da zatraži pomoć EU i MMF-a kako bi se spasila stečaja.


Istovremeno, vrednost evra u odnosu na dolar pala je na najniži nivo u protekla četiri meseca, a direktor Dojče banke pozvao je vlade članica evrozone da ovu krizu iskoriste kao priliku za tešnju ekonomsku integraciju.


Najuticajniji nemački bankar smatra, prenosi FT, da je došlo vreme da se produbi ekonomska i valutna unija, ali napominje da je za to potrebna jaka politička volja.
Vodeći londonski dnevnici, manje ili više oštro, kritikuju nemoć vlade Dejvida Kamerona da spreči da bankari, uprkos teškim ekonomskim prilikama u zemlji, sebi podele bonuse koji se mere milionima funti.


To je, podsećaju listovi, još jedno iznevereno predizborno obećanje konzervativaca i liberala, čiji rejting, pokazuje najnovija anketa koju je naručio Gardijan, ubrzano pada.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.01.2011. 10:21
Evo ih. ECB i MMF u službi vladara sveta, a sve u svrhu porobljavanja goyima. Mi se ljudi delimo po religiji i rasi, a ne razumemo da će nam ga zavući toliko duboko da nećemo moći da okrenemo vratom. Kamata je najveće zlo, glavno oružje u ekomomskom ratu koje se vodi protiv čovečanstva. Čitav svet duguje nekolicini porodica, a te porodice imaju više para nego čitav svet, više para nego 7 mlrd. ljudi. Kad pomeneš te porodice, kad zagrebeš i vidiš čime se bave i čime su se bavili kroz istoriju, onda te čak i dobronamerni etiketiraju antisemitom i ćelavcem i nacistom. Stvar je dovedena do apsurda. Količina laži koju ljudska rasa može progutati bez bolova u stomaku je neverovatna.
Utorak 11.01.2011. 12:05
Kada je uveden evro, dolar je bio iste vrednosti 1:1 da bi ga ubrzo oborili za 30% i time podstakli američki izvoz i sahranili evropsku industriju. Plan je da ekonomski oslabe Eeropu, onda uvode dolar kao svetsku monetu. Da im Kinezi nisu stali za vrat kupovinom američkih državnih obligacija, evro bi već bio samo u numizmatičkim zbirkama. Nisu Englezi zadržali funtu slučajno. Sada je pritisak da ne vaskrsne DM jer onda pade sve kao trula taraba.
Utorak 11.01.2011. 10:19
Dok nas prime, situacija će da se stabilizuje ... Baš nemamo sreće ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online