Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.04.2019.
18:38 >> 21:04h
Blic, Vestionline A

Završen još jedan protest "1 od 5 miliona"

Građanski protesti koji se svake subote od početka decembra prošle godine održavaju u prestonici, nastavili su se večeras kod Terazijske česme. Nakon šetnje do RTS-a građani su se vratili do Skupštine gde je protest završen.

twitter.com/DjuraZabadoo
 

- Dobro veće pobunjena Srbijo i slobodni građani u neslobodnoj državi. Dočekasmo ovde jedan i drugi Božić, Novu godinu, i jedan Uskrs a po svemu sudeći i drugi. Ništa se nije desilo, a tražimo jednostavne stvari, jasne stvari, kao što su slobodni i pošteni izbori mediji. Pobunjeni narode, moramo da podvučemo crtu. Mi smo na ulici pet meseci i ukoliko u narednih nekoliko dana vlast ne pristane na dijalog, 4. maja formiramo slobodnu zonu pobunjenog naroda. Pozivamo vlast na razum, na dijalog sa pobunjenim narodom. Mi smo svoje učinili i odredili stručne ljude koji mogu da razgovaraju sa vlašću. Ukoliko ne želite dijalog, mi 4. maja dolazimo po demokratska prava - rekao je ispred RTS predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, koji je najavio da će okupljanja biti i u sredu u Savamali.

Okupljenima se pre početka šetnje kod Terazijske česme obratio Branislav Lečić.

- Uvek je bilo laži i bilo je istine, a rekao sam vam sa ove česme, da će istina pobediti, samo treba da izdržimo, da trajemo i nenasilnim metodama ćemo pobediti - budite sigurni. Mi ne želimo nasilje, niti ćemo to da dozvolimo. Potpisnici sporazuma sa narodom su izašli sa predlogom tima stručnjaka za tri najvažnije teme: zarobljene medije, zloupotrebu REM i neregularne izbore. Ove tri tačke su ključne i mi smo rekli da imamo naše za tu vrstu pregovora. Jesi li rekao da postoji dijalog i da želiš da neistomišljenici uđu u dijalog. Evo ti prilike bez ultimatuma! Kandidujemo ljude stručne i sposobne da vode dijalog - rekao je Lečić i naveo da je pregovarački tim čine profesor FPN Čedomir Čupić, profesorka FPN Snježana Milivojević, profesto FPN Dušan Vučićević, Dr Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srđan Dragojević, novinar Vukašin Obradović, Zoran Gavrilović ispred BIRODI-ja.

- Nastavljamo protest i taj protest će trajati sve do pobede. Treba da dolazite dok ova subota ne postane jedna jedina subota za sva vremena. Naša subota će pobediti. - rekao je on i pozvao građane na šetnju do RTS. Nakon dolaska na plato ispred javnog servisa, počeo je "Dnevnik slobodne Srbije".

Okupljanje građana već je počelo, a kako je ranije rečeno iz opozicije, skup se održava posle odbijanja predstavnika vlasti da razgovaraju o tri ključna opoziciona zahteva, a to su: formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za dogovor o fer i poštenim izborima, izbor novog sastava REM-a koji bi bio predložen na ravnopravnoj osnovi vlasti i opozicije, i izbor tehničkog rukovodstva RTS u prelaznom periodu kako bi "mediji konačno, a pre svega javni medijski servisi, bili slobodni i za drugačije mišljenje i za debatu".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online