Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.12.2018.
18:21 >> 20:56h
n1, vestionline A

Četvrti protest "Jedan od pet miliona"

U Beogradu je večeras po četvrti put održan protest, s početka pod sloganom "Stop krvavim košuljama", a sada - "1 od 5 miliona", što piše i na transparentima na čelu kolone, koja je bila u protestnoj šetnji, a nosili su je članovi sindikata vojnih penzionera.

Šetnja je završena na Slaviji, a jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, obratila se okupljenima sa "dobro jutro", jer je, kako je rekla, Srbija večeras ustala.

- Dokle god nam to ne ispune, okupljaćemo se svake subote, u sve većem broju - rekla je ona i dodala da je sledeći protest u subotu, 5. januara.

Nastavili su Ulicom kralja Milana, gde su se zaustavili kod "Beograđanke" i vikali "Barbara, javi se", a s obzirom da predsednik Vučić večeras gostuje na TV Studio B, Trifunović je pozvao okupljene da ga "pozdrave u toj zgradi", uz povike "Vučiću izađi i prebroj nas".



- Dok prolazite, mašite predsedniku, da vidi koliko nas je - rekao je Trifunović.

Okupljeni su nastavili šetnju Takovskom, zatim Ulicom kneza Miloša, gde su zastali u blizini zgrade Predsedništva, a sa razglasa je puštena pesma "Živeti slobodno", Ðorđa Balaševića.

Građane u protestu "Jedan od pet miliona" tokom protestne šetnje kod Doma omladine sačekali su aktivisti Inicijative nema predaje nema podele, a ispred RTS ih je čekao Sima Spasić, ali incidenata nije bilo. 

Upalili su nekoliko baklji i razvili transparent na kojem je stajalo "Počelo je, 1 od pet miliona" i pustili špicu Dnevnika.

Demonstranti su kod RTS-a pozvali na "najveću petominutnu buku", uz reči da "kada neće da nas gledaju, neka nas čuju". 

Inicijativa je one koji protestuju dočekala ispred Doma omladine sa raširenim transparentom "Nema predaje, nema podele Kosova", ali su se sklonili u stranu posle kratkog vremena, kako bi hiljade okupljenih nastavili protestnu šetnju. 

Okupljene je kod RTS-a dočekao predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić sa transparentom "Dosovski režim oslobodio je 2.000 albanskih terorista, a srpske generale prodali Hagu".

Zatim je govorio novinar Srđan Škoro koji je građanima poželeo srećnu Novu godinu bez Vučića.

Okupljenima se obratio i predsednik Mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov koji je rekao meštani tog sela traže "samo mir i reku".

Nakon okupljanja učesnici skupa prošetaće od platoa, preko Makedonske, Svetogorske, Takovske i Ulice kralja Milana do Trga Slavija.

Kolona demonstranata je krenula Makedonskom ulicom, odakle će ući u Svetgorsku i dalje u Takovsku, prema zgradi RTS.

Prvo se obratio glumac Branislav Trifunović koji je okupljenima poručio da ako ih pitaju ko je organizator protesta, oni odgovore (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, jer da nije njega, ne bi bilo ni protesta.

Već pola sata pre protesta centrom Beograda su odzvanjali zvuci pištaljki i zurli, a mogli su se videti i ljudi u žutim prslucima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online