Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.12.2018.
02:00 >> 14:22h
E. V. A

"Vesti" obeležavaju 26. rođendan: Čuvari srpske tradicije (VIDEO)

Dragi čitaoci, Vaše i naše "Vesti" obeležavaju 26 godina postojanja. Toliki period je za istoriju zrno peska u pustinji. Za nas, ipak, dug period pun burnih dešavanja. "Vesti" su se na trafikama i drugim prodajnim mestima pojavile 15. decembra 1992. godine, najpre u Nemačkoj, a potom i u drugim evropskim zemljama. Potom su "osvojile" američki kontinent, a od 2000. godine izlaze i u Australiji.

 

 

Naši saradnici poželeli su uspešan nastavak rada najtiražnijem dnevnom listu dijaspore. Pročitajte šta su neki od njih rekli za "Vesti".

Ivica Tončev, državni sekretar u MSP: Zajedno za boljitak Srbije

Za sve nas koji činimo srpsku dijasporu, "Vesti" su bile i ostale izvor i dokaz pravovremenog i profesionalnog izveštavanja, ali i objektivnog sagledavanja stvarnosti.

Želim Vam da i narednih 26 godina ne odustajete od osnovnih novinarskih principa i etike i da nam još više budete od pomoći, jer jedino zajedno možemo da na pravi način doprinesemo boljitku i naše Srbije, ali i naše dijaspore.

Miodrag Linta, predsednik odbora za dijasporu Skupštine Srbije: Čuvari srpske tradicije

- Iskrene čestitke redakciji "Vesti" za profesionalno i korektno informisanje naše dijaspore i Srba u regionu. "Vesti" su se pokazale kao istiniti čuvar srpske tradicije i kulture, ali Vaše novine su zaslužile epitet jedinog medija bez koga naša dijaspora ne bi imala pravovremene informacije šta se dešava u zemlji, uključujući i sve one aktivnosti koje sprovode naše institucije koje se bave pitanjima i problemima dijaspore i Srba u regionu.

Želim Vam još mnogo uspešnih godina i da nastavite dosadašnjim putem pravovremenog, objektivnog i nepristrasnog informisanja.

Nemanja Damjanović, poslanik u bečkoj skupštini: Most preko kontinenata

Dnevni list "Vesti" važno je sredstvo za informisanje srpske dijaspore u Austriji, ali su i veza između pripadnika naše dijaspore širom sveta, ističu predstavnici Srba u Austriji.

Poslanik srpskog porekla u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović ističe da su "Vesti" značajne za naš narod u celoj Evropi i širom sveta, pošto se prodaju na više kontinenata.

Damnjanović se zahvalio "Vestima" što su most između Austrije i matice.

Savo Štrbac, predsednik "Veritasa" 

Krajišnici kažu: Znamo, čitali smo u "Vestima"

- Sve ove godine imamo dobru i uspešnu saradnju. Uvek smo imali "prođu" sa našim informacijama do onih Krajišnika koji su se zaista posle "Bljeskova" i "Oluja" razišli širom sveta, a ima ih na svim kontinentima i željni su tih informacija. Mislim da su "Vesti" jedini štampani mediji koji dopire na sve meridijane gde se nalaze rasejani Krajišnici, pa se zahvaljujući Vama informišu o svim onim bolnim temama koje su i dalje aktuelne: obnovi kuća, nerešenih imovinskih pitanja, naknada šteta, procesuiranja za ratne zločine...

Po pravilu, posle svakog vašeg napisa dobijemo i povratnu informaciju, jer nam se ljudi javljaju uz rečenicu: "Pročitali smo u Vestima".
Čestitam Vam ovaj vredan jubilej uz želju da bude još puno ovakvih svečanosti, ali i da sa istim žarom nastavite da izveštavate o sudbini i položaju Krajišnika.

Živojin Trifunović, Žika bomba, ugledni dijsporac: Kopča sa otadžbinom

-"Vesti" su postale nezaobilazni dnevni list svake porodice u dijaspori i novine uz koje odrastaju generacije naših mladih. U bezbroj navrata ste opravdali naše poverenje, a poslednji slučaj su katastrofalne poplave koje su zadesile Žagubicu.

"Vesti" su reagovale odmah, bile prve na terenu i doprinele da se posledice te katastrofe saniraju u što kraćem roku. Istovremeno, zahvaljujući "Vestima" cela dijaspora je, moderno rečeno, "umrežena" ma gde živela i radila. Kao što mi, uspešni privrednici, činimo sve da pomognemo Srbiji, tako mi se čini i da poslednjih godina Srbija čini sve da pomogne svojoj dijaspori, a "Vesti" su ta nezaobilazna kopča, taj most do otadžbine.

Od srca Vam želim puno profesionalnog uspeha i lične sreće i da potrajete na radost i zadovoljstvo i sledećim generacijama naše dijaspore.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online