Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.12.2018.
13:28
Sponzorisan tekst A

Izabrani finalisti nagradnog konkursa "Imam rešenje za pametniji grad"

Nagradni konkurs "IMAM REŠENJE za pametniji grad", koji organizuje kompanija Belgrade Waterfront, ušao je u finalnu fazu. Na konkurs koji je pokrenut sa ciljem izbora, primene ili daljeg razvoja rešenja koja će modernizovati gradska okruženja i učiniti ih boljim i kvalitetnijim za život uz pomoć novih tehnologija, prijavilo se čak 172 pojedinca i tima. Za najbolje ideje predviđen je i nagradni fond koji za prvo mesto iznosi 5.000 evra, za drugo 3.000 evra, dok je za treće mesto obezbeđeno 2.000 evra.

Promo
 

- Prijavljeni takmičari su u ovom konkursu videli priliku da pomognu jednostavnijem svakodnevnom funkcionisanju u urbanim sredinama uz pomoć ekoloških izvora energije, poput uličnog osvetljenja sa solarnim napajanjem, teretane koja upotrebom obezbeđuje energiju za servisne sisteme, kao i mašine koja na principima termodinamike proizvodi čistu energiju - ističe Marko Mudrinić, direktor i osnivač poslovno - tehnološkog medija Netokracija, stručnog medijskog partnera projekta.

Mudrinić dodaje i da su neke od ideja bile usmerene na unapređenje komunalnih problema uz pomoć pametnih aplikacija, dok su drugi takmičari aplikacijama želeli da olakšaju snalaženje u tržnim centrima. Među prijavljenim rešenjima bilo je i onih koje savremene tehnologije koriste za pomoć u vanrednim situacijama, kada postoji potreba za hitno zbrinjavanje ugroženih.

Za odabir 10 najboljih prijava bio je zadužen Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub, koji će u narednom periodu realizovati i mentorske radionice koje će pripremiti učesnike za prezentovanje ideja na finalnom događaju, pred stručnim žirijem.

Stručni žiri, koji će izabrati tri najbolja rešenja, čine eksperti iz oblasti startap tehnologije i razvoja poslovanja:

Toni Richard Crisolli – koordinator programa u „Friedrich Naumann“ Fondaciji, suosnivač Smart City Inicijative i organizator Smart City Festivala – vrsni poznavalac smart city tehnologije i njene primene u regionu;

Peđa Predin – šef logistike i razvoja poslovanja norveške startap kompanije „Gelato“ gde je zadužen za globalnu ekspanziju poslovanja, a čije će iskustvo rada u kompaniji Microsoft omogućiti kritičko sagledavanje prezentovanih ideja;

Igor Jović – direktor i osnivač kompanije CityExpert – uspešan preduzetnik koji je svoj startap izgradio od nule i upoznat je sa izazovima sa kojima se svaki startap suočava;

Nemanja Stefanović – direktor i osnivač kompanija „Poslonaut“ i „HireApp“.

Finalni događaj zakazan je za utorak, 11. decembar kada će 10 odabranih finalista imati priliku da predstave svoje ideje i osvoje vredne nagrade, a kompanija Belgrade Waterfront obezbedila je i dodatni nagradni fond od 25. 000 evra za primenu ili dalji razvoj najboljih ideja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online