Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.03.2018.
16:48
blic.rs, Vestionline A

Pravda je pobedila: Prukovniku Milosavljeviću ostaje stan

Pravda je pobedila. Banka je jutros, sat pre zakazane javne prodaje, odustala od prodaje stana Božidara Milosavljevića (88), kako bi naplatila potraživanje koji nikakve veze nema sa njim.

pixabay.com
Božidar Milosavljević dobija svoj stan nazad (Foto: Ilustracija)

Time je okončana borba za pravdu i pravo pukovnika u penziji koji je osam meseci pokušavao da dokaže da je stan njegov, a ne prodavca stana, koji je dug i napravio.

Stan bi danas, inače, bio prodat

O slučaju pukovnika Milosavljevića, svi mediji su pisali od vikenda. Tada je izgledalo da je ovaj slučaj već završen, jer je za sredu bilo zakazano razgledanje stana od strane potencijalnih kupaca, o čemu možete čitati ovde, a za danas i javna prodaja nekretnine. Međutim, slučaj je dobio najbolji mogući kraj.

- Iskreno, mnogo bolje se osećam nego juče, prekjuče, svih prethodnih dana i meseci. Ali, ovo je Pirova pobeda. Jedan deo tereta sam rešio, al sve dok ne upišem vlasništvo nad stanom u katastru, neću imati mira - kratko za "Blic" kaže slabim glasom Božidar.

Banka je jutros tražila da se otkaže prodaja stana, a javni izvršitelj uradio je zaključak o otkazivanju javne prodaje, jer su se u međuvremenu javili potencijalni kupci koji su uplatili depozit.

Javni izvršitelj podneće zahtev katastru za brisanje zabeležbe i tako će Božidar nesmetano moći da okonča postupak uknjižbe svog stana.

- Tako se posle osam meseci otvara put da Božidar po ranije podnetom zahtevu upiše se kao vlasnik stana od 36 kvadrata na Vidikovcu, na potkrovlju zgrade u kome sada žive njegova ćerka sa dvoje maloletne dece - kaže za "Blic" Vesna Milanović, advokat Božidara Milosavljevića.

Pukovnik u penziji doneo je odluku i da povuče tužbu protiv banke, a ona ih je obavestila da više neće tražiti naplatu potraživanja od Božidarovog stana, duga koji je inače napravio prodavac Slobodan Ivanović, koji je Božidaru prodao stan, a nakon toga ostao fiktivno prijavljen na toj adresi.

Dva potencijalna kupca sprečena juče da obiđu stan

Božidar je angažovao advokata koji je pokrenuo javnu prodaju stana.

U sredu je bio zakazan obilazak stana potencijalnih kupaca, uz asistenciju policije. Zahvaljujući solidarnosti građana, sprečeno je da uđu u zgradu. Međutim, banka nije odustajala od toga da prodajom tog stana namiri svoje potraživanje. I za četvrtak je bila zakazana u 11 časova javna prodaja u kancelariji javnog izvršitelja. Zainteresovni kupci su čak uplatili i depozit.

Stan od 36 kvadrata na Vidikovcu procenjen je na 3.965.760 dinara, a dug koji je 2011. Slobodan Ivanović napravio prema banci iznosio je 1,5 miliona dinara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online