Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.11.2017.
20:02
Đ. Janković - Vesti A

Ćirilica krasi suvenire

U prostorijama Turističke organizacije grada Loznice (TOGL), na šetalištu u centru Loznice, otvoren je Turističko-informativni centar i suvenirnica pa svi gosti Vukovog zavičaja sada imaju mesto gde mogu dobiti potrebne informacije, ali i nabaviti autentične suvenire.

Đ. Janković
Sve autentično: Za svakoga ponešto

Do samo pre godinu dana TOGL je bio u neuslovnim prostorijama da bi sada umesto 70 imala 150 kvadratnih metara, od kojih 60 zauzimaju Turističko-informativni centar i suvenirnica.
Direktorka TOGL Snežana Perić kaže da su Turističko-informativni centar i suvenirnica najveći i najmoderniji u Srbiji, a urađeni su zahvaljujući podršci gradske uprave i Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi (SWG).

- Sređivanje naših prostorija urađeno je za oko 12.000 evra, od čega je podrška SNjG 9.500, a ostatak lokalne samouprave. Prvo je Grad pokrio sve troškove, a kada su se ljudi iz SNjG uverili da je sve urađeno na pravi način, pokrili su 75 odsto troškova. U ovaj prostor uloženi su trud, ideje i rad naših sugrađana, javnih preduzeća, ustanova i ovdašnjih umetnika. Naš cilj je da koristimo sve resurse našega grada, a pre svega mladih i talentovanih ljudi, pa smo tako, na primer, prvi u Srbiji napravili turistički vodič za decu koji se zove "Bo(Lo)janka" - kaže ona.

Ima i knjiga

- Ovde se mogu naći i druge stvari čiji su autori isključivo Lozničani. Tako su tu i knjige lozničkih autora - objašnjava Zoran Despotović iz TOGL.

Ono što u TOGL posebno ističu jeste to da je sve ono što turisti mogu naći u suvenirnici delo Lozničana, autentično i kvalitetno.

- Suvenirnica je veoma značajno mesto gde gosti mogu naći kvalitetan suvenir koji bilo gde da bude odnet jasno govori odakle potiče. Suveniri su autentični, vezani baš za ovo područje i nisu nešto što se može kupiti u bilo kom drugom turističkom mestu. Oni su svojim izgledom i porukom vezani za naš kraj, Loznicu, Banju Koviljaču, Tršić, Vuka Karadžića i azbuku. Prave ih uglavnom žene iz ovoga kraja svojeručno, čime se ujedno potvrđuju njihov talenat i rad, a mogu i da zarade - kaže Despotović.

Prvi put ostvarila prihode

Osnovan pre 17 godina, ove je TOGL prvi put počeo da ostvaruju sopstvene prihode, a u njemu je osim direktorke još petoro zaposlenih, što je malo pa su u turističkoj sezoni angažovani zaposleni preko javnih radova.

Turističko-informativni centar i suvenirnica biće otvoreni svakodnevno od osam ujutru do osam uveče, a od deset do 16 sati vikendom i tokom zimskih meseci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online