Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.08.2017.
18:33
V. Mačar - Vesti A

Sa slave ispratili konzula

U Spomen-domu "Dragoljub - Draža Mihailović" u Vajnoni kod Hamiltona članovi Srpskog lovačkog i ribolovačkog društva iz ovog polumilionskog grada proslavili su Ilindan, svoju krsnu slavu. Kum slave bio je Dalibor Aćimović.

V. Mačar
Goste je pozdravio Mile Marijan

Slavskom veselju prisustvovali su i konzul Srbije u Torontu Spasoje Milićević sa suprugom Ljiljanom, kao i član Parlamenta Kanade iz Hamiltona Bob Bratina, koji po majci ima srpske korene. Goste je prigodnom besedom pozdravio Mile Marijan, predsednik Srpskog društva lovaca i ribolovaca.

Najveći deo slavskog veselja protekao je u atmosferi ispraćaja pred povratak u otadžbinu Spasoja Milićevića, konzula Srbije u Generalnom konzulatu Srbije u Torontu. On se, nakon četvorogodišnjeg mandata u Kanadi, vraća u otadžbinu, a Kanada mu je i poslednja diplomatska služba jer uskoro ide u penziju. Konzul Spasoje Milićević bio je četiri godine počasni član Srpskog lovačkog i ribolovačkog društva iz Hamiltona.

- Ovom prilikom, u ime svih članova Društva, opraštam se od Spasoja Milićevića, koji ovih dana završava svoj radni vek u Generalnom konzulatu u Torontu i vraća se u otadžbinu - istakao je u svojoj besedi Ilija Vujanović.

V. Mačar
Konzul Spasoje Milićević dobio je poklon i od Milana Miščevića

Darovi

Konzulu Spasoju Milićeviću u Vajnoni je dodeljeno više priznanja za iskreno druženje i saradnju u protekle četiri godine. Mile Marijan, predsednik Društva, uručio mu je zahvalnicu, Ilija Vujanović jednu zajedničku fotografiju sa lomljenja slavskog kolača na Ilindan 2013, a prigodan poklon konzulu Milićeviću uručio je i Milan Miščević, predsednik Srpskog društva Kordun iz Toronta.

Vraća se tamo gde je i ponikao, u svoju zemlju Srbiju kojoj je poklonio ceo svoj radno sposobni život. Opraštam se u ime svih nas koji smo ga jednoglasno primili u naše redove, kao važnog diplomatu i izuzetnu ljudsku ličnost, čije je druženje sa nama lovcima i ribolovcima bilo izuzetno značajno.

Druženje s njim, koje je trajalo čitavo vreme njegovog službovanja u Torontu, završava se danas ovde u Vajnoni, gde je i počelo 11. avgusta 2013. godine. Naš tadašnji susret i iskreno prijateljstvo rezultiralo je nastavkom saradnje i njegovim posetama svim našim godišnjim zabavama i krsnim slavama. Bili su to jednostavni kontakti, puni obostranog razumevanja i poštovanja.

V. Mačar
iskrene čestitke konzulu Spasoju Milićeviću

Najlepše uspomene

Konzul Spasoje Milićević čestitao je članovima krsnu slavu Srpskog lovačkog i ribolovačkog društva iz Hamiltona, kako je naglasio "jednog od najstarijih klubova na ovim prostorima Kanade, koji pored druženja u lovu i ribolovu, to druženje nastavljaju i kroz razne druge vidove okupljanja, radi jačanja zajedništva srpskog naroda uz očuvanje srpskog jezika, običaja i kulture". Obraćanje konzula Spasoja Milićevića bilo je vrlo emotivno, a tom prilikom u očima su mu zaiskrile i suze.
- Velika mi je čast čuti tako lepe reči koje ste mi uputili - istakao je konzul Milićević. Veoma sam polaskan i ja vam se zahvaljujem. Za ove četiri godine osećao sam se da sam među svojima i nosim najlepše uspomene na vas i moje službovanje u ovoj lepoj zemlji. Radovao sam se svakom vašem pozivu i trudio se da dostojno predstavim Konzulat.
Sa završetkom službe u Torontu odlazim u penziju, rekao bih zasluženu, a vama svima želim da nastavite da budete uspešni, zdravi i srećni ljudi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online