Sreda 02.08.2017.
18:33
V. Mačar - Vesti

Sa slave ispratili konzula

V. Mačar
Goste je pozdravio Mile Marijan

Slavskom veselju prisustvovali su i konzul Srbije u Torontu Spasoje Milićević sa suprugom Ljiljanom, kao i član Parlamenta Kanade iz Hamiltona Bob Bratina, koji po majci ima srpske korene. Goste je prigodnom besedom pozdravio Mile Marijan, predsednik Srpskog društva lovaca i ribolovaca.

Najveći deo slavskog veselja protekao je u atmosferi ispraćaja pred povratak u otadžbinu Spasoja Milićevića, konzula Srbije u Generalnom konzulatu Srbije u Torontu. On se, nakon četvorogodišnjeg mandata u Kanadi, vraća u otadžbinu, a Kanada mu je i poslednja diplomatska služba jer uskoro ide u penziju. Konzul Spasoje Milićević bio je četiri godine počasni član Srpskog lovačkog i ribolovačkog društva iz Hamiltona.

- Ovom prilikom, u ime svih članova Društva, opraštam se od Spasoja Milićevića, koji ovih dana završava svoj radni vek u Generalnom konzulatu u Torontu i vraća se u otadžbinu - istakao je u svojoj besedi Ilija Vujanović.

V. Mačar
Konzul Spasoje Milićević dobio je poklon i od Milana Miščevića

Darovi

Konzulu Spasoju Milićeviću u Vajnoni je dodeljeno više priznanja za iskreno druženje i saradnju u protekle četiri godine. Mile Marijan, predsednik Društva, uručio mu je zahvalnicu, Ilija Vujanović jednu zajedničku fotografiju sa lomljenja slavskog kolača na Ilindan 2013, a prigodan poklon konzulu Milićeviću uručio je i Milan Miščević, predsednik Srpskog društva Kordun iz Toronta.

Vraća se tamo gde je i ponikao, u svoju zemlju Srbiju kojoj je poklonio ceo svoj radno sposobni život. Opraštam se u ime svih nas koji smo ga jednoglasno primili u naše redove, kao važnog diplomatu i izuzetnu ljudsku ličnost, čije je druženje sa nama lovcima i ribolovcima bilo izuzetno značajno.

Druženje s njim, koje je trajalo čitavo vreme njegovog službovanja u Torontu, završava se danas ovde u Vajnoni, gde je i počelo 11. avgusta 2013. godine. Naš tadašnji susret i iskreno prijateljstvo rezultiralo je nastavkom saradnje i njegovim posetama svim našim godišnjim zabavama i krsnim slavama. Bili su to jednostavni kontakti, puni obostranog razumevanja i poštovanja.

V. Mačar
iskrene čestitke konzulu Spasoju Milićeviću

Najlepše uspomene

Konzul Spasoje Milićević čestitao je članovima krsnu slavu Srpskog lovačkog i ribolovačkog društva iz Hamiltona, kako je naglasio "jednog od najstarijih klubova na ovim prostorima Kanade, koji pored druženja u lovu i ribolovu, to druženje nastavljaju i kroz razne druge vidove okupljanja, radi jačanja zajedništva srpskog naroda uz očuvanje srpskog jezika, običaja i kulture". Obraćanje konzula Spasoja Milićevića bilo je vrlo emotivno, a tom prilikom u očima su mu zaiskrile i suze.
- Velika mi je čast čuti tako lepe reči koje ste mi uputili - istakao je konzul Milićević. Veoma sam polaskan i ja vam se zahvaljujem. Za ove četiri godine osećao sam se da sam među svojima i nosim najlepše uspomene na vas i moje službovanje u ovoj lepoj zemlji. Radovao sam se svakom vašem pozivu i trudio se da dostojno predstavim Konzulat.
Sa završetkom službe u Torontu odlazim u penziju, rekao bih zasluženu, a vama svima želim da nastavite da budete uspešni, zdravi i srećni ljudi.
2024 © - Vesti online