Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.04.2017.
18:01
Ž. Marković - Vesti A

"Vesti" u Cirihu: Stvar je srca pomoći srpskoj deci

Humanitarno udruženje "Stvar srca" iz Ciriha organizovalo je prošlog vikenda humanitarni koncert u sali restorana Föhrewäldli u Farvajdu kod Ciriha, kod našeg poznatog ugostitelja Ranka Aćimovića sakupilo 3.250 franaka za uređenje dvorišta i obnovu zajedničke prostorije za dečji boravak u Osnovnoj školi "Knezovi Raškovića" kod Nove Varoši. U ovoj školi su deca iz Božetića, Debelja, Štitkova, Trudova, Tisovića, Ljepojevića i Bukova.

Ž. Marković
Za uspomenu: Fotografija svih učesnika

Pred 150 gledalaca nastupali su gitaristi Kosta Markov i Dejan Zorić, KUD-ovi "Abrašević CH" iz Vetingena i Sloga iz Ciriha, vokalna interpretatorka Božica Boba Nedeljković, Bogorodičin hor iz Ciriha i Trubački orkestar Bojana Nikitovića.

Ž. Marković
Dobio zahvalnicu: Ranko Aćimović

Priznanje za Aćimovića

Posebna zahvalnica našla se u rukama vlasnika restorana Ranka Aćimovića. On je za ovu priliku ponudio besplatno salu restorana na korišćenje ovom Udruženju.

- Školovanje dece je jako važno, a finansije problem, i ovde u Švajcarskoj, pa onda mogu da zamislim kako je to u Srbiji. Zato naše udruženje pomaže školama u Srbiji i u Republici Srpskoj i poboljšavamo njihove uslove za rad - kaže Veselinka Topalović, predsednik humanitarnog udruženja Stvar srca iz Ciriha.

Ona je dodala da se odazvalo 40 učesnika, bez ikakve nadoknade. Bilo je tu klasične izvorne i crkvene duhovne muzike, kao i folklorne igre.

- Srećna sam i zahvaljujem se učesnicima - kaže Veselinka.

Ž. Marković
Episkop Andrej sa majkom i sveštenicima

Episkop, rado viđen gost

Među rado viđenim gostima bio je prisutan i episkop austrijsko-švajcarski Andrej sa majkom, kao i sveštenici Branimir Petković, Miroslav Simijonović i Simeun Prodanović iz crkvene opštine u Cirihu.

Koncert je otvorio gitarista Kosta Markov melodijom "Jedan dan u novembru", a kasnije odsvirao i pesmu "Makedonsko devojče". Potom je nastupala Božica - Boba Nedeljković sa pesmama "A što mi je mila kćeri", "Ko se ono bregom šeće" i "Podmoskovnija večera".

- Veoma lep utisak je ostavio i Bogorodičin hor iz Ciriha koji je otpevao tri pesme. Moram pomenuti ANI "Abrašević CH" koji je odigrao Igre iz Beograda i Metohijsku žetvu, kao i KUD Slogu koji je odigrao Igre iz Bele Palanke i Vranja.

Nakon završenog kulturnog programa Veselinka Topalović podelila je prigodne poklone i zahvalnice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online