Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.01.2017.
18:01
O. Đoković - Vesti A

Bolnica traži još 60.000 evra?!

Situacija se loše odvija, u završnici lečenja devojčice Sofije Nikolić na videlo izlaze i neke druge slike.

O. Đoković
Veliki borac: Sofija Nikolić

Na sreću, nije reč o zdravstvenim komplikacijama, već o stavu ustanove koja takoreći od rođenja bdi nad njom.

Ipak, što je mnogo - mnogo je, jer je ova u svetu poznata bolnica Neker do sada od države Srbije i Srba (u pitanju je bila humanitarna akcija) za lečenje 20-mesečne devojčice primila 522.000 evra i - htela bi još!
Majka Bojana je u panici.

Povratne avionske karte su kupljene za utorak, stvari su spakovane, ali se isprečila nova prepreka.

- Lekar koji je razgovarao sa Nikolićima i koliko-toliko obećao eliminisanje troškova 11. operacije i postoperativnog toka, jednostavno je nestao, odnosno otputovao je na desetodnevni seminar, ne ostavivši nikakva vidljiva uputstva vezana za troškove. Nikolići su krenuli od kancelarije do kancelarije, nema koga nisu zaustavljali, raspitivali se, zahtevali precizan odgovor, a ono što im je uzvraćeno jeste da lekar ovih dana odsustvuje, da o o takvim stvarima u bolnici odlučuje Finansijska komisija, pa, eto, kad se sastane, videće se kakva je definitivna odluka - prenosi dobročiniteljka Nikolića, Parižanka Planka Bondulić, koja ubrzano tipka po dugmićima telefona i tako kontaktira sa Bojanom.

Dakle, majci Bojani je saopšteno da u finansijskoj službi nema zahteva za prihvatanje računa, da to određuje i direktor finansija, izgleda da će faktura glasiti na 60.000 evra i sve slično, zbog čega Bojana nije mogla da sakrije nervozu, ljutnju i brigu. Uostalom, ipak je poslednja operacija izvedena kao ispravka pretposlednje.

- Nikolići ne smeju da krenu na put pre nego što sve ne bude napismeno regulisano - saopštava Planka i potom iznosi svoju ideju koju uz molbu prenosi pariskoj dopisnici "Vesti".

Reč je o sledećem: da se posredstvom "Vesti" stupi u kontakt s Ambasadom Srbije i zatraži pomoć pri rešavanju problema. Uz duboko saosećanje sa Sofijinim roditeljima, momentalno smo stupili u kontakt sa šeficom Konzularnog odeljenja Ninom Veličković, koja je s mnogo razumevanja i dobrote sve informacije pažljivo saslušala. U subotnjim i nedeljnim večernjim časovima je kontaktirala sa Bojanom, o svemu je obavešten ambasador Srbije Rajko Ristić i pretpostavka je da će se neko od našeg diplomatskog osoblja u ponedeljak ujutro priključiti Nikolićima kako bi pokušali da zajedno izdejstvuju pozitivan ishod.

Nadamo se da će u svetu čuvena bolnica Neker Nikolićima uručiti papir na kome piše: "Sve plaćeno". I velikodušno, bez ikakvog kočenja i u prijateljskom tonu, jer će biti još susreta, kontrola Sofijinog zdravlja zakazana je za jun.

Devojčica lakše diše

Urođene fistule između jednjaka i dušnika su, na sreću, zalepljene, tok lečenja se nastavlja, kanila će do sedme Sofijine godine biti u njenom grlu, omogućavaće lakše i sigurnije disanje. Devojčica će u gramima, minimalnim mernim količinama, početi prvi put u životu na usta da prima hranu. Zamislite, prvi put će osetiti i ukus čokolade. Istina, ne zna se kako će reagovati njeni organi, da li ikada moći da izgovara reči, da li će iz njenih pluća izlaziti zvuci (još plače nemušto), ali je sve to donekle i nevažno u odnosu na život koji teče normalnijim tokom, istina, sa skalom emocija, ali i predstojećom srećom koju u potpunosti mogu da razumeju samo Sofijini roditelji i njihovi najbliži.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online