Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.12.2013.
14:01
Z. Gligorijević - Vesti A

Parižanin otvorio fabriku u Svilajncu

Frenk Uri rođen je u Parizu, a tehničku školu završio je u Tunisu. U Parizu je vlasnik firme Motifs, u Tunisu firme Edito, a u Beogradu je nedavno otvorio firmu Kult in moda. Sve tri se bave proizvodnjom konfekcije. Otvorio je pogon u Svilajncu na 800 kvadratnih metara nekadašnje fabrike konfekcije Beko i uposlio 40 radnika prva isporuka se očekuje u januaru iduće godine.

Frenk testira poslovođu Radeta Vujičića
 


Njegova baka Danica i deda Rade Dobrosavljević sa njihovom kćerkom Biljanom 1973. godine otišli su u Pariz. Biljana se udala za Batrisa Urija sa kojim je dobila sina Frenka i kćerku Lizu. Baka i deka su se vratili u zavičaj pre sedam godina kada su penzionisani, a Frenk i Lisa su se doselili u Beograd.


- Jesam rođen u Parizu i 14 godina poslovao u Tunisu, ali mislim da je došlo vreme da radim i u Srbiji. Garderobu koju šijemo ne prodajemo na lokalno tržište, već direktno velikim modnim kućama. One posle kroz mrežu prodavnica tu garderobu šalju po celom svetu. Probaćemo da prodajemo i na srpsko tržište i nadam se da ćemo dobro poslovati - ocenjuje Frenk za "Vesti".

Garderoba koja se proizvodi: Milanović i Uri u konfekciji
 


On kaže da se odlučio da ulaže baš u Svilajnac, jer je iz tog kraja, ali i zbog toga što zna da je Beko nekada odlično radio. Početna investicija iznosi 150.000 evra, a Frenk planira i da proizvodne pogone iz Tunisa prebaci u Svilajnac.


- U mom poslu moram da imam mnogo optimizma. Konfekcija nije baš lak posao i prate je mnogi problemi pre proizvodnje, a i kada ona počne postoje brojni problemi koje treba rešiti. Što se tiče posla u Srbiji, mislim da može lepo da se radi. Tačno je da ćemo morati da plaćamo malo veći porez nego ranije. Ali, nije bitna samo zarada, već i kvalitet života. Zbog toga sam se prošle godine doselio u Beograd, gde živim sa suprugom Natalijom, sinom Tomom i kćerkom Alisijom. Žao mi je što decu nisam naučio srpski, pa pohađaju francusku školu. Ja sam imao sreće da maternji jezik naučim od baka Danice - kaže Frenk.

Ugovor o kupovini fabrike Uri je potpisao sa Predragom Milanovićem, predsednikom opštine Svilajnac. Milanović je rekao da je opština podigla kredit od 50.000.000 dinara i nedavno kupila firmu Beko čiji je proizvodni pogon 2.500 kvadratnih metara, a potom ju je renovirala. Ova firma je 2003. godine otišla pod stečaj i nije mogla biti prodata ni posle 21 licitacije.
 

Šesti strani investitor

- U Svilajncu postoje izraelski, švajcarski, japanski, italijanski i austrijski investitori. Frenk je šesti strani investitor. Iznajmili smo polovinu prostora nekadašnjeg Beka, a uskoro ćemo obezbediti investitora i za drugu polovinu. Ne želimo da prodamo firmu, jer planiramo da nam ona bude biznis inkubator za one koji će raditi u njoj dok ne naprave vlastite pogone - rekao je Milanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online