Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.12.2016.
11:11
alo.rs, Vestionline A

Ljubav prema Rusiji koriste da zarade: Varaju nas lažnim Putinovim lekom!

Oprez i pamet u glavu! Ruski proizvod "imunofan", koji se agresivno reklamira u Srbiji da leči sve, od obične prehlade do poslednjeg stadijuma raka, nije registrovan u našoj zemlji ni kao lek ni kao dijetetski proizvod!, piše "Alo!".

Reuters
Braćo Srbi, ne koristite moje ime u prevarama...

Ipak, najteži bolesnici spremni su na sve, pa i da probaju lek koji se na internetu reklamira kao "najnovija svetska medicina" stvorena da spase čoveka od svega, od psihičkih problema do raka u trećem i četvrtom stadijumu, i da za njega plate i nekoliko hiljada evra, koliko upućeni tvrde da košta. Kako se bez ikakvog dokaza tvrdi na sajtovima, u stvaranju ovog proizvoda "specijalni doprinos ima i sam Vladimir Putin", pa ne čudi što se očajni pacijenti hvataju za to kao slamku spasa.

Jedan od lekara s kojim je "Alo!" razgovarao kaže da ga pacijenti svakodnevno opsedaju pitanjima o ruskim lekovima, posebno o "imunofanu".

- To je veoma opasno jer neki od njih odustaju od hemioterapije, zračenja. Ljudi koji prodaju te lekove u Srbiji lako su uhvatljivi. Više me brinu oni koji ih švercuju iz Rusije. Mi ne znamo šta su oboleli kupili, ko im daje te injekcije, šta je u njima, da ne govorim o tome da postoji mogućnost da ugroze svoje živote odbijajući konvencionalno lečenje. Istovremeno, ta "ruska terapija" može da im izbije iz džepa i nekoliko hiljada evra - navodi naš sagovornik.

U Ministarstvu zdravlja kažu da znaju da se "ruski lek koji čine čuda" prodaje u Srbiji. Nije registrovan u ALIMS-u, dodaju nadležni, niti kao dijetetski proizvod.

- Zbog toga je u četvrtak poslata zdravstvena inspekcija na teren. Na osnovu reklama koje smo pronašli na internetu, naši inspektori su izašli na teren da provere o čemu se radi i ko to uopšte prodaje srpskim pacijentima nešto što nije provereno. Čim budemo dobili izveštaj, obavestićemo javnost - kažu u Ministarstvu zdravlja.

U Agenciji za lekove (ALIMS) kažu da "imunofan", koji se vrlo agresivno reklamira kao lek za lečenje skoro svih bolesti, uključujući i rak, nije registrovan u Srbiji.

- Ako se prodaje kod nas, to je onda na crno! Stalno nas pacijenti zovu da se raspitaju da li je taj lek u upotrebi u Srbiji i koliko je efikasan - kažu u toj instituciji.

Na sajtu na kom se reklamira ovaj proizvod ne postoji broj telefona i adresa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online