Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.11.2016.
07:40
O. Đoković - Vesti A

Jedina želja da Sofija ozdravi

Sofija Nikolić prolazi svoju najtežu bitku, a lekari pariske bolnice Neker dozvolili su njenim roditeljima Bojani i Dejanu da na smenu dan i noć bdiju kraj svog 19-mesečnog čeda i da joj budu najbolji lek.

O. Đoković
Borba od prvog dana: Sofija Nikolić

Nakon desetočasovne operacije, Sofija je priključena na aparat za disanje, mnoštvo drenova postavljeno je u njeno majušno telo koje nadziru medicinski aparati i najstručnije bolničko osoblje.

Sofija ne sme da ima povišenu temperaturu, a bila je malo viša. To je sada sređeno. Sofiji su za analizu vadili krv, proveravajući eventualno prisustvo, ne daj Bože, neke bakterije. U redu je i to.

Nezamislivo je i neobjašnjivo šta su do sada radili lekari pokušavajući na sve načine da zatvore rupe u jednjaku i dušniku kako bi bebica, a potom i preslatka devojčica Sofija mogla da pije i prima hranu, a da ni trunčica ne ode u pluća. Za to su do sada služile kanile i gastrostome.

Na žalost, dosadašnje intervencije nisu uspevale, rupe bi se ponovo otvarale. Poslednja, deseta operacija, za koju je kao lepak korišćena plućna maramica, za sve je velika nada.

Pretpostavlja se da će endoskopija koja će se obaviti 20-30 dana nakon operacije dati pozitivne odgovore. Za sada postoperativni tok teče prema planu. Sofija je u bolnici na listi prioriteta pod stalnim nadzorom konzilijum lekara i mora se istaći da je u najboljim rukama.

Trebaće pomoć opet

Bojana je preko gospođe Planki Bondulić poručila da nema potrebe da se svakodnevno kroz medije provlači njihova sudbinska priča.

- Čekamo razvoj događaja. Svi verujemo u najbolje, da su se te rupe konačno zalepile, a ja u sebi stalno ponavljam da jesu. Ali onda je pred našom Sokom za šest meseci nova operacija. Iskreno, za to će nam trebati pomoć svih dobrih ljudi, tada ćemo opet svi biti zajedno - poručila je Bojana.

Zajedno smo i sada sa Nikolićima. U tako teškoj zbilji, ne može se a ne misliti na njih, i onako telepatski, virtuelno, molitveno, navijački im šaljemo snagu i veru u ozdravljenje njihovog, na žalost, i previše namučenog deteta.

S kakvom odlučnošću, a nesvesno, malecka Sofija prolazi kroz gladijatorsku borbu za život, a isto je i s njenim roditeljima Bojanom i Dejanom, totalno izmorenim, iscrpljenim, bez sna ili samo sa "snom na kašičicu". Ljubav je njihova pokretačka i sva druga snaga. Stoga je i privrženost Nikolića ovom nejakom deteščetu jedino objašnjiva rečju roditelj.

Jer samo majka i otac mogu ući u ravnopravnu borbu za život svog naslednika, pa je razumljivo i Bojanino teško priznanje: "Ako se mojoj Soki nešto desi, za mene više nema života."
Nema bolnijeg puta od ovog kojim hode Nikolići. Izdržavaju oni, istrajavaju. Reči im nisu potrebne, već samo totalna predaje sebe u biće svog čeda.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.11.2016. 08:21
Neka te sreca prati!I sto brze oporavis!Je li Musliju pomogao ovom detetu?Ili je opet dao pare srpskim neprijateljima!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online