Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.10.2016.
16:10
Vestionline A

Policija čuva granicu bez vozila i baterijskih lampi, pancirima istekao rok trajanja

U svetlu poslednjih događaja iz Kopnene zone bezbednosti (KZB), kada su pripadnici Žandarmerije ostali bez hrane, Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) želi nadležnima još jednom da ukaže na loše uslove u kojima rade pripadnici MUP-a. Nadolazeća zima i migrantska kriza koja ne jenjava dodatno će otežati posao naših kolega u KZB-u.

Policijski sindikat Srbije
Neljudski uslovi: Bez hrane, struje, osnovne opreme, a pavoci šetaju posvuda

- Stanje u KZB-u ovih dana je dobilo pažnju medija zbog nedopustive nestašice hrane u bazi Žandarmerije. Na žalost, to nije jedini problem sa kojim se susreću pripadnici MUP-a koji već 16 godina čuvaju Kopnenu zonu bezbednosti. Povodom dotrajale i loše opreme kojom raspolažu pripadnici MUP-a na terenu, malo se šta preduzima - navodi se u saopštenju NPSS.

Prema saznanjima NPSS-a u okviru PS Medveđa nijedna pozicija u KZB-u nema vozilo, kao ni najosnovnija sredstva za rad, počev od ispravnih baterijskih lampi. NPSS je, ne štedeći sredstva, donirao neke od potrebnih aparata i pomagao u adaptaciji smeštaja, a sve u cilju poboljšanja uslova boravka i rada na terenu.

- Smeštajni kapaciteti u kojima borave pripadnici policije su, u najmanju ruku nehumani. Podsetićemo samo da se pre 10 godina 26 pripadnika Žandarmerije razbolelo od mišje groznice, upravo zbog nehigijenskih uslova u kojima žive. Pancirnim prslucima koje duže policajci već tri godine je istekao rok trajanja. Na pomenutim pozicijama u KZB-u u Medveđi agregati su bez goriva ili neispravni, pa policajci ostaju bez struje i po 10-15 dana - navodi se u saopštenju.

Problemi sa kojima se susreću pripadnici policije u KZB-u biće jedna od glavnih tema sastanka sindikata i radne grupe MUP-a, koji će se održati 10.10. 2016.

- Nezamislivo je da, u trenutku kada Evropa i svet strepe od pretnji Islamske države, zemlja koja je tranzit za migrante svoje bezbednosne snage i njihove potrebe stavlja u drugi plan - kažu iz sindikata.

NPSS traži od resornog ministarstva da hitno reaguje i da se pripadnicima MUP-a obezbede optimalni uslovi za život i rad na terenu. Predsednik NPSS-a, Miloš Jelenković, još jednom podseća da će sindikat, u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti da pomaže pripadnike policije u KZB-u. 

- Međutim, neophodno je da se to postavi i kao prioritetni zadatak ministarstva, jer ne smemo dozvoliti da oni koji brinu o našoj bezbednosti, dodatno svoje živote ugrožavaju nepažnjom države.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.10.2016. 16:18
To ih je kaznio Vucic, zajedno sa Stevanovicem. Za to sto su pretukli brata. Stevanovic je ministar, sa kupljenom diplomom kao i nas presednik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online