Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.10.2016.
12:31
S. Kapetanović - Vestionline A

Novi život na prvom mestu

Srbija ne zaostaje za svetom u primeni najnovijih dostignuća iz perinatalne i feto-maternalne medicine, ginekologije, neonatologije, pedijatrije, anestezije, dečje hirurgije, kardiologije, patologije, genetike i drugih grana medicine. To potvrđuje i činjenica da će Beograd biti domaćin Svetskog kongresa Perinatalne medicine u oktobru naredne godine, na kojem će svoja znanja i iskustva predstaviti više hiljada stručnjaka iz celog sveta.

twitter.com/CarolineAnning
Trudnoća i planiranje porođaja u kući je tema Svetskog kongresa koji će biti održan u Beogradu

Kongres će okupiti stručnjake iz Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, iz gotovo svih evropskih zemlja, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Japana, Koreje, iz našeg regiona, južne Amerike, Afrike… Za predsednika kongresa izabran je profesor dr Aleksandar Ljubić, jedan od najčuvenijih ginekologa na ovim prostorima.

- Velika čast je ukazana našoj zemlji činjenicom da ćemo biti domaćin Svetskog kongresa Perinatalne medicine, jer je to skup najvećeg formata iz ove oblasti, koji će okupiti eminentne stručnjake iz 40 zemalja sveta. Ovo je posebno priznanje za naše lekare i još jedna potvrda da pratimo svetske trendove u perinatalnoj medicini. Na kongresu će biti predstavljene brojne teme vezane za zdravlje žena, majki i dece, jedan deo će biti posvećen i savremenim izazovima, a biće predstavljena i grupa procedura i postupaka (SEGO) osmišljenjih u cilju poboljšanja opšteg i reproduktivnog zdravlja obnavljanjem funkcije jajnika na kojima radim poslednjih deset godina - izjavio je Ljubić za "Vestionline".
 
Profesor je naveo da će teme Kongresa biti i: najveći košmari ginekologa, sprečavanje komplikacija opasnih po život, sterilitet i reprodukcija, carski rez i uticaj na novorođenče, fetalne srčane mane i zašto se ne uočavaju na vreme. Biće razmatreno i da li je 3D ultrazvuk najbolji način za detekciju i procenu fetalne anomalije, pitanje blizanačke trudnoće, razvoja novorođenih beba u rizičnim trudnoćama. 

Posebna tema biće tumori i trudnoća, planiranje porođaja u kući, koje godine su granica za trudnoću i brojnim drugim specifičnim temama za regione odakle dolaze predavači, dodao je Ljubić.

Profesor Ljubić, koji je nedavno postao zamenik generalnog sekretara Svetske asocijacije za perinatalnu medicinu, dodao je da će događaj biti realizovan kroz plenarna predavanja, sesije pojedinih regiona, debate, radionice, žive prenose. U planu je i održavanje dana Srbije i dana regiona koji će biti posvećeni problemima reprodukcije i njenog značaja za sve ostale aktivnosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online