Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.09.2016.
21:05
blic.rs A

Vozač GSP-a upozorio putnicu na džeparoše, oni ga napali noževima

Aleksandar Živanović, vozač GSP "Beograd" sa linije 31, napadnut je danas oko 11 časova na stanici kod Slavije, nakon što je upozorio jednu putnicu da joj kradu novčanik.

Tanjug
Džeparoši vrebaju u autobusima, budite oprezni

Aleksandar je na ogledalu video kada je čovek zavukao ruku u tašnu jedne starije žene, tražeći njen novčanik, piše "Blic".

- Upzorio sam je da je pljačkaju i ona je brzo povukla torbu k sebi - rekao je Aleksandar.

Posle toga, pred svim putnicima, džeparoši su nasrnuli na Aleksandra.

- Počeli su da lupaju u zaštitno staklo i najstrašnije mi prete. Uz gadne psovke, govorili su da će mi se osvetiti i da nemam šta da se mešam. Sreća te je staklo izdržalo - rekao je Aleksandar koga je ivaj incident veoma uznemirio.

Još više ga je pogodilo što niko od putnika koje već 10 godina spašava od krađe nije reagovao.

- Na stanici na Slaviji rekao sam svima da autobus dalje ne saobraća, džeparoši su izašli, a svi putnici za njima. Ostale su samo gospođa kojoj sam pomogao i još jedna žena. Gospođa mi je zahvaljivala od sveg srca, nije htela da ode. Rekla mi je da je upravo podigla novac sa štedne knjižice i da ga je izgubila, ne bi znala šta će. Izvadila je 50 evra da me časti, ali nisam hteo ni da čujem. Lopovi su je, najverovatnije, pratili od pošte, znali su da kod sebe ima veliki novac i zato su bili toliko besni na mene - priča nam on.

Aleksandar je zvao policiju da prijavi slučaj, međutim, samo nekoliko minuta nakon toga, džeparoši su se vratili na Slaviju.

- Ušao sam u autobus i zatvorio sva vrata. Jedan je stao ispred prvih vrata, dok je drugi pokušavao da probije levo bočno staklo pored mene. Kada nije uspeo, izvadio je nož, pretio mi njime i pokušavao da drškom polomi prozor. Nisam mogao ništa da uradim - priča preplašeni čovek i ne veruje da se sve ovo može da mu se desi u samom centru grada.

Džeparoši su otišli, a posle pet minuta stigla je policija.

Ovo nije prvi put da je Aleksandar napadnut, jer su mu ti isti džeparoši u mnogo navrata pretili, tvrdi on.

- Pošto su sve novine i televizije prenele vest o tome da upozoravam putnike, lopovi su počeli učestalo da mi prete. Noćima su me čekali da završim smenu. Morao sam da se krećem ili u grupi ili kolima, kako bih sačuvao život. Uzeo sam i slobodne dane, ne zato što mi je to trebalo, već da se povučem dok se sve malo ne smiri. Najgore mi je bilo kada su mi rekli "prosućemo ti creva, pa ćeš sa crevima na naslovnu, ne prestaneš li da upozoravaš" - priča ovaj čovek, kome jedino olkašanje predstavlja to što barem sada i džeparoši prvo provere da li on vozi autobus pre nego što uđu u njega.

Aleksandar je pokušao da priča sa nadležnima, policijom i tužilaštvom, pa čak i sa Gradskom upravom, ali nigde nije naišao na otovrena vrata.

- Uporno ponavljam da mi ne treba nikakva nagrada, ne treba mi premeštaj na drugu liniju, niko da me tapše po leđima. Treba mi samo da znam da sam bezbedan. A neću da odustanem, da okrenem glavu na drugu stranu i pustim da pljačkaju ljude. I danas, posle svega ovoga, opet mi nije krivo što sam upozorio ženu - objašnjava hrabri muškarac.

Snimke sa kamera dali policiji

Iz GSP-a su najoštije osudili ovakvo nasilje i dodali da sarađuju sa policijom, kako bi mu se jednom zasvaga stalo na put.

- S obzirom na broj napada na vozače, čini se da je povređivanje saobraćajnog osoblja postalo društveno prihvatljivo. Mi ćemo čvršće nego ikada stati uz svog kolegu, MUP-u se već prosleđuju snimci sa video nadzora, i borićemo se da više nikada ni jedan napad na zaposlene ne prođe nekažnjeno. Kao sugrađani moramo biti jedinstveni u osudi ovakvog nasilja i moramo se potruditi da svi naši prijatelji koji nas prevoze, koje znamo i ne znamo, bez straha idu na posao - rekli su iz GSP-a.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.09.2016. 21:29
Na autobuskoj stanici žena sa detetom čeka autobus. Na stanici stoji i jedan pandur. Dete stalno plače: • Mama, mamaaa, kada će već jednom da dođe taj bus? • Čika pere autobus, sine, strpi se, sad će. Stoje oni još pola sata. Pandur se šetka, kad će dete ponovo: • Mama, je l' čika oprao autobus? • Jeste, sine, samo da ga popravi i dolazi. Čekaju još pola sata pa će dete: • Pa je l' ga popravio? • Jeste, sine, još da ga ofarba i eto ga. U tom momentu pandur baci beretku i vikne: • E SAD JE NAŠAO DA GA FARBA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online