Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 15.09.2016.
00:10
Vesti A

Gej parada košta 500.000 evra

Gej parada zakazana za nedelju državu će neposredno koštati oko pola miliona evra, a šteta od blokiranja centralnih beogradskih ulica nije uračunata u tu cenu.

Tanjug
Maltretiranje za dnevnice: Kordon oko gej parade

Lokalni mediji izračunali su da će za policijsko angažovanje država morati da plati od 300.000 do 400.000 evra, a tome treba dodati i ostale troškove Hitne pomoći i drugih gradskih službi.

Naime, Nezavisni sindikat policije saopštio je da se pripadnicima MUP-a u ovakvim situacijama isplaćuje dnevnica od 1.800 dinara, dobijaju jedan obrok, prevoz do Beograda ukoliko su iz unutrašnjosti, a tu je i popravka ili nabavka nove opreme ako na paradi dođe do oštećenja. Tim pre što su istovremeni protest protiv parade i štetne politike premijera Aleksandra Vučića najavili pokreti Obraz i Naši.

- Gej paradu u proseku obezbeđuje oko 5.000 policajaca. Taj događaj se tretira kao skup visokog rizika za koji se isplaćuje posebna dnevnica. Osim toga, policajci tog dana imaju pravo na jedan obrok koji košta 700 dinara. Ipak, troškovi goriva su najveći. Samo jedan sat nadletanja grada helikopterom košta 1.000 evra - rekli su u ovom sindikatu.

Oni su istakli i da se za obezbeđivanje Parade ponosa angažuju Žandarmerija, Specijalne antiterorističke jedinice, Protivterorističke jedinice, kao i Interventne jedinice policije iz cele Srbije.

Patrijarh blagoslovio kontrašetnju

Patrijarh Irinej blagoslovio je porodičnu šetnju koja će u petak ići od Hrama Svetog Save do Saborne crkve u Beogradu, a predstavlja odgovor na gej paradu.
Tokom šetnje čitaće se moleban kod spomenika Svetom caru Nikolaju Drugom Romanovu. Organizator je rusko-srpska organizacija Porodični ponos gde kažu da čitave ove sedmice traje Nedelja porodičnog jedinstva paralelno sa gej događajem Nedelja ponosa. Cilj Porodičnog ponosa je sprečavanje legalizacije homoseksualnih brakova i usvajanja dece.

Gej aktivista Predrag Azdejković ocenio je da je parada preskupa igračka koja ne donosi rezultate za tu cenu.

- Iako odgovornost za policijsko obezbeđenje i troškove ne leži na organizatorima, već na nasilnicima i huliganima koji prete gej populaciji, ne možemo da pobegnemo od odgovornosti. Činjenica je da bismo mogli na drugačiji način da ostvarimo veće rezultate. Nije nikakva sloboda ako šetate unutar policijskog obruča - poručio je Azdejković.

On je ranije prozivao organizatore da manipulišu problemima gej populacije zarad lične dobiti. Azdejković smatra da je apsurdno što se organizatori hvale brojem učesnika.

- Kada pogledate ljude koji učestvuju u paradi, shvatite da su to sve ambasadori, njihovi asistenti, prevodioci i telohranitelji. Gej populacije tu nema, jer ona ne može ni da stigne do ovog mesta - kaže Azdejković.

POVEZANE VESTI

Subota 17.09.2016. 21:30
"......... Gej parada zakazana za nedelju državu će neposredno koštati oko pola miliona evra........." _______ U Srbiji 90% stanovništva se bori za kakav takav opstanak i svakodnevno vodi očajnu borbu za opstanak a ovi troše ooovoooliki novac na bolesnike da paradiraju gradom.....????? Zaista mi nije jasno......"parada ponosa".....kakvog ponosa...??? I toliku policiju i specijalne jedinice angažovati da cuva ovu bagru.....bolesno...odvratno....Ovako nešto mogu u svojoj zemlji dopustiti sotonini poklonici....!!!
Subota 17.09.2016. 21:33
"....... Bog je stvorio prvog coveka i zenu i blagoslovio ih je za brak, a sa njima sve njihove potomke rekavsi: "Radjajte se i mnozite se" (1. Moj. 1, 28). Bog ponovo potvrdjuje Svoj blagoslov pravednom Noju recima: "Plodite se i razmnozavajte se i napunite zemlju" (1. Moj. 9, 1)........"
Subota 17.09.2016. 21:51
Vucicu,dabogda ti sin doveo zeta u kucu a cerka snajku,zlot vore unistavas to malo sto je zdravo ostalo u Srbiji,porodicu.Bolestiju i izopacenost propagiras i forsiras i decu nam trujes zlotvore.Kako ja da svom detetu dok ga setam da objasnim zasto se dva muskarca ljube ili drze za ruke,kako da objasnim da to nije normalno kada ti zlotvore propagiras javno da jeste,dabogda se susio mesecima a tvoj sin Vucicu sa momkom da te tesi, unistavas porodicu i buducnost dece to jedino zdravo imamo kada vec smo siromasni i opljackani i prodani od takvih zlotvora,nisi jedini nazalost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online