Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.03.2016.
13:44
B. Živančević - Vesti A

Ubistva, samoubistva, čedomorstva - sami ćemo se doterati pod jednu šljivu!

Ni ranisan više ne pomaže u jutarnjem prelistavanju štampe sa čijih naslovnih strana jezu ulivaju fotografije tela ubijenih, osakaćenih, zapaljenih, nestalih građana Srbije, a posebno dece. Nema te medicine, alternativne ili zvanične, koja može da ublaži teški grč u želucu i tugu pri pomisli na očaj i beznađe koji su te ljude nagnali na fatalne poteze.

Tanjug
Sve više posla za policiju

Tragični bilans samo u poslednjoj nedelji u Srbiji izgleda ovako: majka u Sokobanji ubila gajtanom ćerku od osam godina pa se onda obesila, unuk (26) izbo nožem babu koja ga je odhranila u Bajinoj Bašti, devojka od 17 godina skočila sa trećeg sprata škole u Beogradu, pijanac u Blacu pregazio devojčicu na pešačkom prelazu pa pobegao sa mesta ubistva, pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije pucao sebi u glavu, tročlana porodica umrla od gladi u Surčinu, ubio komšiju sekirom u Gornjem Milanovcu... Devet mrtvih za sedam dana, pa to je katastrofa na godišnjem nivou!

Posle svih ratova, smrti, nemaštine i bolesti koji su prešli preko nas u poslednjih 30 godina, postali smo nacija sa brojnim psihopatološkim poremećajima, nije važno da li je to PTSP, Stokholmski sindrom ili nešto treće. Alarmantno je, a ujedno i najstrašnije, što se simptomi tih poremećaja sve drastičnije i sve češće ispoljavaju. I uglavnom završe na naslovnicama žute štampe, bez ikakve samilosti, iskorišćeni za podizanje tiraža na par dana. A onda padnu u zaborav.

Zaborave ih novine, zaboravi ih okolina, a zaboravi ih i država, koja ih se, da se ne lažemo, nikada pre toga nije ni setila. Pa kad već imamo takvo tragično iskustvo kao narod, država je kao svoj primarni cilj odavno trebalo da postavi - ozdravljenje nacije, a ne njeno još veće satiranje!

Ne, gospodo na vlasti, nikako nam ne treba očijukanje sa NATO vojnicima po lokalnim kafanama, žrtvovanje mrvica preostalog dostojanstva zarad ulaska u raspadnutu EU, vlažni snovi sa teroristima OVK koji napraviše sebi državu na našoj zemlji, rasprodaja ovo malo preostalih oranica fiktivnim strancima od kojih dobijate "procenat"...

Treba nam "slamka spasa", udah punim plućima, osmeh, radost, samilost... Nađite stručnjake, mađioničare ili čarobnjake, koga god znate, samo uradite nešto. Jer ako sve ostane kao do sada, kako radimo, sami ćemo se doterati pod jednu šljivu!

POVEZANE VESTI

Petak 04.03.2016. 17:07
Rezultati SNS i vucicevih "reformi" nisu izostali ali su i vidljivi - a i kako bi drugacije moglo i da se ocekuje ako je SNS sastavljen od raznoraznih idejnih otpadnika propalih politickih stranaka - i to na ministarskim mestima?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online