Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 17.02.2016.
03:00
Đ. Barović - Vesti A

Ima za Srebrenicu, nema za ratnike

Nekoliko udruženja vojnih veterana Srbije za Sretenje je protestovalo ispred zgrade Vlade Srbije tražeći povlačenje novog Zakona o pravima boraca - ratnih veterana, ali i ozbiljniji pristup države ovom problemu.

V. Sekulić
Teret za vlast: Veterani i porodica palih boraca

Oko 200 učesnika protesta, članova Udruženja Srpskih ratnih veterana i Ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova, noseći transparente "Vulin gde je bio dok je grmelo", "Dosta ponižavanja" i "Gde su ratne dnevnice", očekivalo je i da će ih neko primiti u Vladi, ali nisu se pomakli dalje od ulaznih vrata jer im je obezbeđenje saopštilo da u zgradi nema nikoga.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova Željko Vasiljević kaže da je protest prošao u potpunom medijskom mraku.

- Najavu protesta je objavio tek jedan ili dva portala, a sam protest tek jedna ili dve televizije i to je sve. Očigledno smo "nažuljali" državu baš tamo gde boli. Postali smo zabranjena tema pošto smo razotkrili nameru ministra Aleksandra Vulina i državnog sekretara Dragana Popovića da na mala vrata proguraju zakon koji je suštinski protiv onih koji su branili i krvarili za ovu zemlju - tvrdi Vasiljević.

Na protestu je ponovo aktivirana priča o ratnim dnevnicama, a naš sagovornik kaže da to nije urađeno slučajno.

- Ukoliko je država izdvojila pet miliona evra za Srebrenicu, neka izdvoji isto toliko novca i za nas i naša prava. Znamo da država nema novca, ali zato ima mehanizme da nas oslobodi plaćanja nekih računa, obezbedi neke povoljnije kredite ili se na bilo koji drugi način potrudi da nas uveri da nas se nije odrekla, da smo i dalje ravnopravni članovi ovog društva - zaključuje Vasiljević.

Oduzimanje invalidnina

Vasiljević tvrdi da će novim Zakonom o pravima boraca doći do revizije i poništavanja rešenja o vojnim invalidninama koja su stara 25 godina.
- Novim predlogom zakona omogućeno je da u ponovljenom postupku komisija koju će formirati Vlada, svima sa oštećenjima manjim od 20 odsto oduzme invalidninu. Predviđeno je i da nijedan invalid ranjen posle 27. aprila 1992. godine ne može da ostane u sistemu, kao i onaj koji nije imao prebivalište na teritoriji Srbije do tog datuma. Pa polovina naših članova su ljudi koji su došli iz Hrvatske i Bosne - ističe Vasiljević.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.02.2016. 14:13
Opljačkao narod da da srebreničkim ubbicama Srba id ućari koju paru na predstojećim izborima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online