Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 29.08.2015.
20:22
Blic rs A

Mora da dokaže smrt: "Infostan" ne veruje da mu je žena umrla!

Nedeljku Dragojloviću (78), penzioneru sa Banovog brda su mesec dana posle smrti supruge u JKP "Infostan" tražili dokaz da ona više ne stanuje sa njim - smrtovnicu, ali i potpise komšija kao potvrdu da je to istina!

Tanjug
Dokaz za smrt: Mora da sakupi potpise svih stanara

- Supruga s kojom sam u ovom stanu živeo 44 godine mi je preminula pre mesec dana. Ukinuli su mi njenu penziju, sad primam samo svoju, živim sam i zbog toga sam želeo da mi u "Infostanu" umanje mesečni račun - priča Nedeljko.

Da se neće lako izboriti sa birokratijom i bizarnim zahtevima, ovom udovcu postalo je jasno kad su mu u "Infostanu" tražili papir s potpisima stanara iz zgrade.

- Odneo sam uverenje iz penzionog fonda i izvod iz matične knjige umrlih, ali njima to nije dovoljno. Tražili su mi potvrdu od predsednika skupštine stanara, a kako njega naša zgrada nema, predložili su mi da uzmem potpise od 51 odsto stanara, koji bi potvrdili moju priču! Kako moje komšije mogu da znaju da li lažem ili ne? - uvređeno priča Nedeljko.

Kako kaže, sve i da hoće da ide od stana do stana kojih u ovoj zgradi ima 33 i prikuplja potpise stanara, to ne bi išlo tako lako, jer polovinu komšija i ne poznaje.

- Mnogi od njih su i podstanari pa nisu relevantni da daju potpise. To mogu samo vlasnici stana, a oni ne stanuju ovde i pretpostavljam da nisu upućeni u moju priču - navodi Nedeljko.

Ne samo što bi morao da kuca na vrata nepoznatih ljudi i govori o smrtnom slučaju, već bi trebalo da uzme i njihova imena, prezimena, potpise, pa čak i brojeve ličnih karti.

Kako nezvanično pričaju zaposleni u "Infostanu", ovo nije izolovan slučaj jer je njihova praksa da traže dodatne dokaze kada neko umre.

- Ne možemo da znamo ko živi u jednom stanu, jer može da se dogodi da kada jedan umre, drugi se rodi - priča nam jedan od zaposlenih u ovom preduzeću.

Zvaničan odgovor od "Infostana" nismo dobili, ali se u njihovom pravilniku na sajtu navodi postupak neophodan za promenu broja članova domaćinstva koji podrazumeva i potpise stanara.

POVEZANE VESTI

Subota 29.08.2015. 20:39
Pukle bre ove srpske institucije kao braca bec gaca , ma jos gore, k'o tadic i vucic zajedno.
Nedelja 30.08.2015. 07:46
simpaticno obrazlozenje...dogodi se da kad neko umre neko se rodi...vaistinu se rodi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online