Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.05.2015.
19:57
Vestionline, sarajevo365 A

"Nikola Tesla je bio musliman i zvao se Nurudin Tesihović(?!)"

Prvo je muftija Muamer Zukorlić izjavio da je srpski naučnik Nikola Tesla pred kraj života prešao u islam, a sada su to potvrdili i Amerikanci. Naime, naučnici sa Univerziteta u Baltimoru tvrde da navodno poseduju dokument koji dokazuje Teslino muslimansko poreklo, bar tako prenose bosanski mediji.

wikipedia.org
Svi ga prisvajaju

Kako se navodi na sajtu sarajevo365, pravo ime i prezime mu je bilo Nurudin Tesihović i vodi poreklo iz Vogošće u Sarajevu.

- Njegova majka se zvala Mejra, a ostac Šaban, oni su poreklom iz Vogošće u Sarajevu - tvrdi Bil Džons vodeći naučnik sa ovog prestižnog Univerziteta, stoji na ovom sajtu.

Ove neproverene informacije su zasnovane na DNK testu koji je istražen na Univerzitetu u Baltimoru, objašnjavaju bosanski novinari.

Takođe, Univerzitet u Istanbulu je došao do podataka da je Nurudin Tesihović ili Nikola Tesla čak tri puta objavio Hadž, a njegove komšije su prema nekim navodima u par navrata bili svedoci da je i klanjao namaz.

Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja da se Tesli nametne novo poreklo.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.05.2015. 22:33
šta očekivati od frustriranih nacija koji nemaju slavnu prošlost da se dive !!! I prema njima, Merilin Monro je bila muslimanka iz Jajca, zvala se Fata Budžupu/šić, Napoleon je poreklom musliman iz Foče a njegovo pravo ime je Himza koki Baklavić, a Tom i Jerry su u stvari Mujo i Haso, Lady Dajana iz Bihaća a zvala se Makb/ula Turgazidić ...Hajde bre gonite se...
Četvrtak 07.05.2015. 06:02
Ne znam zasto objavljujete ovakve gluposti i iritirate narod a onda brisete komentare iako je sam naslov za brisanje, razmislite malo ako imate koji kliker u glavi , cemu to sve, Zukorlic i ostala poturcena bagra moze da iznosi svakojake bljuvotive a ja kad kazem da su onda i Gavrilo Princip i Ratko Mladic muslimani brisete ZASTO
Sreda 06.05.2015. 23:59
Christopher Kolumbus je po najnovijim istrazivanjima isto bio musliman. Pravo ime mu je bilo Kristorudin Kolumbuspahić. Pred kraj zivota je takodjer prešao na islam i isto "klanjao namaze" . Najdraza molitva mu je bila Allah u akbar,a sve se drzalo u tajnosti samo zato što je bio musliman. Zavjera Srpske politike, sa teznjom da zatr u pravo porijeklo i poricanje činjenice, da su već Homosapiensi bili muslimani i "klanjali namaz".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online