Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.03.2015.
11:13 >> 14:55h
Blic.rs, Tanjug A

Užas u prevozu: Žena propala kroz rupu u troli 41!

Drama na Banjici! Oko sedam sati jutros na liniji trolejbusa 41 na stajalištu Miloša Pocerca u ulici Kneza Miloša žena je propala kroz rupu u vozilu kod zadnjih vrata trolejbusa.

Jutjub
Ovaj incident ne čudi: Većina trola u Beogradu dotrajala i veoma stara

Tek, nakon povika putnika vozilo je zaustavljeno desetak metara nakon stanice.

Troje sugrađana je izvuklo ženu iz rupe pre nego što je vozač došao da vidi o čemu se radi.

- Žena je prošla sa lakšim telesnim povredama u predelu nogu, nakon što je sela, vidno uzrujana i u šoku i bolovima, kratko je prokomentarisala da nije videla da je poklopac podignut i da svakako nije očekivala da u vozilu postoji rupa koju nije primetila jer je na stanici nekoliko putnika ušlo pre nje - kaže Ilija Petrović koji je bio u trolebusu.

Petrović kaže da nakon što su putnici upitali vozača kako vozi sa rupom u vozilu i da li je svestan da neko može da se povredi i nastrada, vozač je rekao: "Nisam video to, idem u garažu sad".

Vozilo je nastavilo vožnju sa putnicima do stanice Ortopedski zavod na početku Bulevara Kneza Aleksandra Karađorđevića kada je vozač na stajalištu rekao putnicima da napuste vozilo.

- Ušao sam na stanici kod Glavne poste u Takovskoj ulici. Preskočio sam rupu i u neverici, seo i počeo da fotografišem. Vozilo je, siguran sam u takvom stanju i sa rupom krenulo sa početne stanice sa Studentskog trga. Putnici koji su ulazili na dva naredna stajališta su preskakali rupu i izbegavali opasnost sve dok nesrećna gospođa nije propala kroz otvor u trenutku kad je vozilo kretalo sa stanice. Vikali smo vozaču da stane dok smo je izvlačili i stavljali da sedne na najbliže sedište - priča Ilija.

Vozač je na narednom stajalištu rekao putnicima da napuste vozilo, verovatno tek pošto je primetio da putnici fotografišu vozilo i rupu u vozilu.

GSP: Trola bila ispravna kad je izašla iz garaže

Trolejbus na liniji 41, u kome je danas povređena putnica, u saobraćaj je izašao potpuno ispravan nakon noćnog pregleda i vozač trolejbusa je, u skladu sa svojom radnom obavezom, na okretnici izvršio vizuelni pregled vozila i nije uočio bilo kakvu nepravilnost, saopštio je GSP.

Kako se navodi, do povrede je došlo zbog toga što je iz nepoznatih razloga, na zadnjoj platformi trolejbusa bio pomeren poklopac, koji je inače moguće pomeriti samo na silu.

Odmah po saznanju o povredi putnice, vozač je ponudio da pozove Hitnu pomoć i policiju, ali je putnica to odbila, uz obrazloženje da žuri na posao na VMA, gde je čekaju pacijenti.

JKP GSP "Beograd" pre svega izražava žaljenje što je došlo do povrede putnice i poziva je da se javi, kako bi joj se izvinili i zahvalili na razumevanju, kaže se u saopštenju i dodaje da će se formirati komisija koja će još jednom proveriti sve detalje vezane za nezgodu i o tome obavestiti javnost.

GSP "Beograd" reaguje zbog nepreciznih informacija pojedinih medija i napominje da nije, niti bi ikada dozvolio sebi da u saobraćaj pusti vozilo sa otvorenim poklopcem, tim pre što je takva vrsta oštećenja vidljiva golim okom, te ne bi mogla da promakne kontroloru na izlazu iz poligona, zaključuje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 06.03.2015. 13:54
Vazno je da su novi validatori tu. Mazda je to novi mehanizam za one koji nemaju kartu.
Petak 06.03.2015. 17:55
a mogu li i taste da propadnu?ima li neko red voznje cetres keca?unapred zahvalan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online