Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.02.2015.
22:09
Z. Gligorijević - Vesti A

Decu podržao da odu u svet

Slobodan Milošević iz Kočinog Sela nadomak Jagodine, 1978. godine otišao je na privremeni rad u Hanover. Supruga Ljiljana i sin Milan ostali su kod kuće. Posle tri meseca pozvao ga je otac i rekao mu je da se odmah vrati, jer nema ko da obrađuje zemlju.

Ljupka i Milan Milošević

Kada je gazdi rekao da odlazi, on ga je preklinjao da ostane, jer je umeo da upravlja svim mašinama. Međutim, Slobodan je poslušao oca, seo na voz i vratio se kući. Ubrzo se pokajao, pa je na nekoliko meseci opet odlazio na privremeni rad, ali bi se opet vraćao. Zbog toga nije rekao ni reč svojim sinovima Milanu i Draganu kada su rešili da sreću potraže preko granice.

- Poslušao sam svog oca, zaposlio sam se u pošti i radio na njivi. Žao mi je što celu porodicu nisam odveo u Nemačku. Zato svojoj deci nisam branio da odu. Mada mi se srce cepalo kada je i mlađi sin Dragan rešio da ode, nisam mu rekao ni reč. Nisam hteo da se muče kao što sam se ja mučio. U stvari, živeli bi još gore, jer si ranije mogao da zaradiš paru čim izađeš na ulicu. Sada je mnogo teško - kaže Slobodan.

Žali zbog povratka: Slobodan Milošević

Milan je završio za mašinskog tehničara, ali u zavičaju nije mogao da se zaposli. Otišao je u Sent Galen 2000. godine i odlično se snašao. Zaposlio se u fabrici za niklovanje avionskih delova, a njegova supruga Ljupka radi kao asistent kod stomatologa. Njih dvoje imaju sina Nikolu i ćerku Lenu. Ljupkina majka Mara i otac Milovan Mitrović, rodom iz Beočića, decenijama su u Švajcarskoj, a Ljupka je otišla kod njih sa desetak godina.

- Uzeli su švajcarsko državljanstvo, jer su prezadovoljni standardom i brigom države prema porodicama. Ljupka radi samo tri dana u nedelji, jer želi da vaspitava decu. Država joj je to omogućila. Zadovoljan sam, jer mislim da će imati mnogo bolju budućnost nego da su ostali u Srbiji - dodaje Slobodan.

Mlađi sin Dragan sa suprugom Aleksandrom i ćerkama Tijanom i Sofijom živi u blizini Salcburga. Radi na građevini, a Aleksandra u mlekari. Prvo je pre petnaestak godina kod rođaka otišla Aleksandra, a Dragan je otišao pre pet godina. Sada treba da polaže za kranistu za niskogradnju i visokogradnju.

Pričali o gradnji kuće

- Dragan će se možda vratiti, a Milan teško. Pitanje je koliko će i unučići dolaziti. Pričali smo sa Milanom da počnemo kuću za njega, ali on je rekao da mu je dovoljno da ima gde da boravi sa porodicom kada dođe na tri dana. Ne želi, kaže, da pravi neku kućerinu zbog komšiluka - kaže Ljiljana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online