Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 20.02.2015.
10:16
alo.rs A

Učiteljica Emina putuje 40 kilometara zbog jednog đaka

Učiteljica Emina Čokić putuje svakoga dana iz Prijepolja na posao u 40 kilometara udaljenu četvorogodišnju školu u Gornjim Stranjanima u kojoj je Goran Avramović jedini đak.

cdn.frontpagemag.com
Kada mali Goran pođe u peti razred učiteljica će morati da parkira "golfa" i ode na Biro

Goran je učenik četvrtog razreda i kada u septembru krene u matičnu školu "Svetozar Marković" u Brodarevu, njegova učiteljica Emina moraće na tržište rada. Na školsku zgradu u Gornjim Stranjanima biće stavljen katanac jer u selima na padinama Jadovnika više nema dece stasale za đačku torbu.

Učiteljica Emina Čokić je majka bebe Lejle, a rad u Gornjim Stranjanima joj je prvo zaposlenje. Eminin radni dan počinje tačno u šest ujutru, kada svojim četvrt veka starim "golfom", koji je tek koju godinu mlađi od nje, polazi na put pun neizvesnosti.

- Nekada sa mnom iz Prijepolja, brinući da li mogu sama, pođu moj suprug ili majka. Jer muka je kada sneg zaveje poslednjih desetak kilometara makadama kroz planinske vrleti, pa se "golf" zaglavi u smetove i moram pešice do škole. Zato me u snežnom danu, da ne bih mnogo pešačila, s "ladom novom" na pola puta obično čekaju školski kurir Blagoje Avramović i njegov sin, a moj đak Goran - priča učiteljica Emina.

Đačku učionicu u pustoj trospratnoj školskoj zgardi zimi nije lako zagrejati. Zbog toga prvi čas, dok školski poslužitelj Balgoje loži vatru u furuni, učiteljica Emina i đak Goran rade fizičko, jer su im ruke u putu promrzle, pa ne mogu da drže olovku. Škola u Gornjim Stranjanima je inače svojevremeno bila osmorazredna i imala je 800 učenika.

- Volim svoj posao, a i đak Goran je dobro dete, pa mi put ne pada teško - kaže učiteljica Emina.

Hvali je i selo

"Učiteljica Emina Čokić je vrstan pedagog i divna i vaspitana mlada žena i šteta je što u Gornje Stranjane nije došla pre da radi već sada kada se škola zatvara. Hvali je i selo, jer starijim meštanima mnogo znači kada ih poveze usput ili im iz Prijepolja donese lekove i namirnice koje naruče", kaže Blagoje Avramović, školski kurir i otac jedinog đaka.

POVEZANE VESTI

Petak 20.02.2015. 10:18
"Kada mali Goran pođe u peti razred učiteljica će morati da parkira "golfa" i ode na Biro" To je pravi razlog .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online