Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 17.12.2014.
19:51 >> 21:25h
blic.rs, Beta A

Uklanjaju crnu mermernu ploču sa "Pupinovog mosta"?

Crna mermerna ploča koja je pre tri dana postavljena na "Pupinovom mostu" kao zvanična tabla na kojoj su napisani osnovni podaci o ovoj saobraćajnici, biće zamenjena drugom, potvrđeno je u sredu za "Blic" u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Twitter/Nemanja Terek
Crna mermerna ploča na "Pupinovom mostu" koja je "zapalila" društvene mreže
 

- Ljudi dolaze već dva dana i krste se kad ga vide. Sigurno je kvalitetan, ne sporimo, ali kako izgleda... To nema nigde sem na groblju - kaže N. P. koju je reporterka "Blica" zatekla kako se sa drugom fotografiše ispred spomen-ploče

Društvenim mrežama brzinom munje juče se proširila fotografija spomen ploče koja je bila postavljena na "Pupinovom mostu", a koja izgleda kao nadgrobna ploča i spomenik. Nakon brojnih negativnih komentara i negodovanja, u nadležnom ministarstvu su shvatili poruku građana Srbije i odlučili da zamene ploču.

- Mermernu tablu za most je pripremila i izradila kineska strana kao poklon povodom otvaranja mosta Zemun-Borča, kažu za "Blic" u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ipak, ploča je danas uklonjena sa mosta.

- Ova ploča biće zamenjena drugom, jer su u pitanju različiti običaji i kultura - ističu u ovom ministarstvu.

Društvene mreže preplavljene su komentarima koji se utrkuju u duhovitosti. Na društvenim mrežama se može pročitati i da je dizajn spomen-ploče “očigledno prepušten Tomislavu Nikoliću” aludirajući na njegovo zanimanje. Takođe, česta su i izjavljivanja saučešća mostu, koji je “izgleda sahranjen”, pa mu je “jefitnije postaviti urnu”, a i “valjalo bi da neki odnesu vazu sa cvećem i sveće”.

Ministarka: Ploča na mostu izgledaće drugačije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrdila je večeras da će biti promenjena ploča koja je bila postavljena na početku mosta između Zemuna i Borče i da će nova izgledati drugačije.

"To je poklon i donacija naših kineskih partnera. Mi im se zahvaljujemo na donaciji i poklonu. To je znak prijateljstva i njihovih običaja ali smo ih mi zamolili da ploča izgleda u skladu sa našim običajima i kulturom i ona će sada izgledati drugačije", rekla je Zorana Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.12.2014. 20:01
Boze sacuvaj...pa ovaj nije normalan ko je ovu plocu dizajnirao a jos su nenormalniji te glavonje u ministarstvu koji su to odobrili.
Sreda 17.12.2014. 20:51
drugacija kultura?? master lopata se bas potrudio a oni tako.
Sreda 17.12.2014. 20:54
Uz to što je ˝nadgrobna ploča˝ ružna, rijetko ko primjećuje pravopisne greške na ploči, kao i to da se most zove ˝Pupinov most˝ mora da stoji takav naziv na mostu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online