Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 17.11.2014.
15:58
Beta A

"Sve nas je manje zbog siromaštva"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upozorio je da je demografska slika sve lošija i da Srbija svake godine izgubi jedan manji grad zbog siromaštva i jer mlade žene imaju sve manje vremena za razmišljanje o roditeljstvu.

Predsednik se požalio direktoru UNICEF-a za Srbiju Mišelu Sen Lotu
 

Nikolić je u razgovoru sa direktorom UNICEF-a za Srbiju Mišelom Sen Lotom kao poseban problem naveo odliv obrazovanih mladih ljudi iz Srbije, i podvukao ulogu UNICEF-a u stvaranju boljeg položaja dece i njihovog boljeg obrazovanja.

"Mi se maksimalno trudimo da stvorimo bolje uslove života i ostanak mladih u Srbiji, ali za to nam je potrebna i iskrena pomoć i posvećenost EU i naših prijatelja širom sveta. Možda smo zakasnili u ispunjenju svih uslova, ali smo posvećeni ispunjavanju svojih obaveza i idemo napred", rekao je Nikolić i izrazio privrženost Srbije organizaciji UNICEF i zahvalnost na angažovanju sa ciljem unapređenja položaja deteta.

Mišel Sen Lot se zahvalio Nikoliću na posvećenosti u ispunjenju uslova i istakao da bi Savet Vlade Srbije za prava deteta trebalo da usmeri posebnu pažnju na decu u ranom detinjstvu, od rođenja do pete godine, kao i na poboljšanje kvaliteta obrazovanja i zaštitu dece sa posebnim potrebama.

"Postoje segmenti u kojima je položaj deteta značajno unapređen, ali postoji prostor za dodatni rad", rekao je Sen Lot.

Nikolić je naveo da bi javne službe trebalo da imaju jasnu ulogu u pružanju podrške deci i u zaštiti dece od nasilja.

"Mi smo zahvalni na tome što UNICEF nastavlja da gradi čvrste veze između civilnog društva, kreatora politike i zajednica u pružanju podrške porodicama i u stvaranju podsticajnog i bezbednog okruženja za decu", rekao je Nikolić, a saopštila Služba sa saradnju sa medijima predsednika Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.11.2014. 15:58
Važno je da si se ti zakmetio u fotelju, kao i onaj tvoj debil od sina.za dragicu džudžu ne treba trošiti reči.Šešelju, samo bez milosti, bez grama milosti gazi izdajnike...
Utorak 18.11.2014. 16:49
"...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upozorio je da je demografska slika sve lošija i da Srbija svake godine izgubi jedan manji grad zbog siromaštva..." Е мој Николићу...? Па зар ти је дјед или прадјед био богат? Оно јесу били богатији али у броју дјеце! Тада се у материјалном смислу било пука сиротиња...али свака кућа је имала минимум 4-5 дјеце. А данас? Материјално имамо веома много чак многи и више него што им је потребно а у кући 1...већ 2 дјеце постаје права рјеткост? КО ЈЕ ТОМЕ КРИВ? ШТА ЈЕ СВЕМУ ТОМЕ ДОПРИНЈЕЛО ДА СТАЊЕ БУДЕ ТАКВО КАКВО ЈЕ ДАНАС?
Utorak 18.11.2014. 16:57
Је ли Србија у 2 Балканска рата па одмах затим и у Великом рату скоро десеткована? Јесте! Јели спаљена, расељена и побијена? Јесте! И у 2 св. рату је једнако прошла па опет се и земља градила и изградила. градило се без механизације а данас и механизација и људство па ништа! млади се исељавају у иностранство. Бјеже са села као ђаво од крста опијени свјетлима велеграда и лажним надама у неко боље сјутра које најчешће икада и не дође....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online