Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.11.2014.
03:33
Đ. Janković - Vesti A

Sa treninga u džamiju

Košarkaška lopta odvela je Željka Vasiljevića (43) iz Vukovog zavičaja na sve strane sveta. Igri između koševa posvetio je život i posle igračke karijere okrenuo se trenerskom pozivu da svoje znanje prenosi na druge, pre svega mlade koji vole ovu dinamičnu igru za koju smo, mi Srbi, izuzetno nadareni.

Vasiljević je licencirani trener od 1992, a već 15 godina je u reprezentaciji naše zemlje i uglavnom radi sa ženskim selekcijama
 

Obišao svet

Vasiljević je licencirani trener od 1992, a već 15 godina je u reprezentaciji naše zemlje i uglavnom radi sa ženskim selekcijama. Sada je u reprezentaciji prvi trener.
Najveći trenerski uspesi su mu dva odlaska na Svetsko prvenstvo za žene, sa reprezentacijom ispod 19 godina u Litvaniji, a naredne godine biće po drugi put sa reprezentacijom na smotri najbojih svetskih košarkašica sada u Rusiji. Košarka ga je odvela do Kine, Japana, Švedske, Franscuske, Italije, prošao je više od pola Evrope.

Iz zemlje vicešampiona sveta u košarci Vasiljević u decembru odlazi na istok Arabijskog poluostrva u Oman, a početkom naredne godine po treći put će dečake i devojčice u Egiptu, zemlji faraona, učiti košarkaškim forama i pelcer srpske košarke ostavljati među piramidama. FIBA ga je prvi put početkom godine, kao dugogodišnjeg licenciranog trenera i instruktora, poslala u Egipat da radi sa decom u košarkaškom kampu.


- Imao sam čast i zadovoljstvo da odem u Kairo gde sam u kampu radio sa dečacima i devojčicama uzrasta od 12 do 18 godina. Prvi put sam tamo boravio u aprilu, drugi u maju, ukupno 24 dana, a u januaru idem na još sedam dana rada. U Egiptu još uvek nemaju izgrađen stil igre i način rukovođenja košarkaškim delom rada, lutaju između američkog i evropskog standarda, ali su veliki zaljubljenici u košarku. Pokazao sam im osnovne elemente učenja košarke za decu mlađih kategorija, nisu navikli na takav način treninga, uglavnom su tražili američki stil gde ima dosta trčanja i to mi je dosta dobro pošlo za rukom. Imaju specifičan pristup treninzima, striktno se drže verskih običaja i kad je vreme molitve, napuštaju ga. Boravak u Egiptu bio je veoma lepo iskustvo i radujem se novom susretu sa decom i kolegama iz košarkaškog sveta te afričke zemlje - kaže Lozničanin koji je, naravno, posetio Keopsovu piramidu i druge znamenitosti Kaira i okoline.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online