Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 09.10.2014.
11:03
Danas A

Biće "Utiska" u nedelju... ispred B92!

Produkcijska grupa Mreža najavila je protest zbog prekida emitovanja emisije "Utisak nedelje" za nedelju, 12. oktobar, u 21 čas ispred zgrade televizije B92, pod nazivom "Kome treba Utisak", na kojem će se pojaviti i autorka emisije Olja Bećković, saznaje Danas.

Biće organizovan protest ispred zgrade B92 pod nazivom "Kome treba Utisak"
 

U pozivu skupa, navodi se "gosti ove nedelje budite vi", piše "Danas".

Teme razgovora će biti koji su razlozi da se sa televizije pređe na kanal, da li privatizacija i poslovni interesi dozvoljavaju ultimatume, ima li cenzure, da li je za otpor dovoljna pojedinačna hrabrost ili se moramo uključiti svi, da li sudbina Utiska zavisi i od vas, piše "Danas".

Skup ispred B92 podržala su i novinarska udruženja UNS i NUNS koja su pozvala svoje članove da se okupe u nedelju.

* B92: Olja Bećković nam ruši ugled

* Mreža: Šta je B92 hteo da kaže? Olja: Očekujem da radim u nedelju

* "Vučić ima opsesiju da uređuje medije"

Povodom ukidanja emisija "Utisak nedelje", "Sarapin problem" i "U centru", ali i zbog sve lošije atmosfere u kojima mediji rade, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da će zatražiti od Skupštine Srbije da se organizuje javno slušanje o sužavanju medijskih sloboda u Srbiji.

NUNS je naveo da je za nepuna dva dana Proglas o medijskim slobodama u Srbiji potpisalo više od 1.000 novinara i građana koji su time izrazili zabrinutost zbog stanja u medijima i zamiranja pluralizma mišljenja i ideja, kritike vlasti i borbe za javni interes.

Proglas je tokom protesta, u ponedeljak uveče, ispred zgrade RTV Studio B, potpisalo 209 novinara i građana, a do juče u podne još 864 pojedinca su elektronskim putem pružili podršku, navodi se u saopštenju i dodaje da će potpisivanje trajati do ponedeljka, 13. oktobra. NUNS će zatim Proglas i potpise proslediti Skupštini Srbije, Odboru za kulturu i informisanje, sa zahtevom da se organizuje javno slušanje o sve uočljivijem trendu sužavanja medijskih sloboda u Srbiji.


Peticiju "Vratite nam Utisak", koju je prethodno pokrenuo UNS, dosad je potpisalo više od 500 ljudi, a planirano je da ona bude predata poslovodstvu televizije B92.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.10.2014. 11:22
PREPORUCUJEM OVOJ ZENI DA IDE TAMO NA ZAPAD ZATO STO JE CITAVO VREME SE RUGALA SRPSTVU
Četvrtak 09.10.2014. 12:45
U svakoj pravnoj drzavi bi odgovarala za neprijateljsku delatnost. Jeli skup prijavljen policiji? Videcemo sta ce vlast da uradi.
Četvrtak 09.10.2014. 12:59
Боранија се успаничила што је пропала глумица и новинарски анонимус остао без посла. Чиме ли их је она задужила?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online