Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
31
Utorak 07.10.2014.
13:13 >> 15:57h
Beta, Srna A

Studenti i ministar se nisu dogovorili, najavljen novi protest

Studenti nisu postigli dogovor o svojim zahtevima s predstavnicima Ministarstva prosvete, zbog čega su najavili sledeći protest ispred zgrade Vlade Srbije u ponedeljak, 13. oktobra. Protest je za danas završen, a saobraćaj u Nemanjinoj ulici, od Slavije do Resavske ulice, je normalizovan.

"Mi smo ostali pri svojim stavovima, Ministarstvo je ostalo pri svojim, ali smo dobili obećanje da će biti održan sastanak sa ministrom prosvete kome ćemo i mi prisustvovati. Ukoliko ne dođemo do dogovora, mi ćemo svoja prava tražiti na sledećem protestu 13. oktobra ispred zgrade Vlade Srbije", kazao je novinarima posle sastanka predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Danilo Jeremić.

 

On je istakao da studenti neće odustati od zahteva, kao i da će "nastaviti da traže svoja prava na ulici".

 

Blokiran saobraćaj

Zbog studentskog protesta bio je blokiran centar grada. Ulica kralja Milana koja vodi od Terazija ka Slaviji je zatvorena, a vozila se preusmeravju u pravcu Doma Narodne skupštine Srbije, gde je stvorena velika gužva. Iz "Žutog taksija" navode da se u Bulevaru kralja Aleksandara automobili kreću vrlo usporeno zbog studenata koji se okupljaju oko Pravnog i Mašinskog fakulteta.
Vasina ulica kod Trga Republike je zatvorena za saobraćaj, kao i pravac od Makedonske prema Trgu republike.

Savetnik ministra prosvete Milovan Šuvakov naveo je da mu je nejasno zašto studenti iskazuju nezadovoljstvo, kada su izmene Zakona o visokom obrazovanju već izglasane.

"Tome je bilo mnogo više mesta ranije, ono što je dogovoreno je da će ih ministar svakako primiti što bi se desilo i da nisu ovako izrazili svoje nezadovoljstvo. Ne smatramo da je ovo nešto što treba da promeni naše stavove, smatramo da zakoni treba konačno da počnu da se primenjuju", rekao je savetnik.

Oko 2.000 studenata okupilo se u utorak ispred zgrade Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Beogradu, gde su protestvovali zbog najavljenih izmena Zakona o visokom obrazovanju.

 

Predstavnici studenata predali su svoje zahteve Ministarstvu i najavili novi protest u ponedeljak ukoliko ih niko ne primi na razgovor.

Okupljeni studenti su skandirali "Zakon neće proći" i "Lopovi", i nosili transparente na kojima piše "Curi iz nosa, da nije možda doktorat" i "Studiranje na vodi".

Studenti su pred ministarstvo, došli iz pravca Voždovca, gde se nalaze Fakultet organizacionih nauka i Fakultet političkih nauka, sa platoa na Studentskom trgu, od tehničkih fakulteta kod Vukovog spomenika i iz Studentskog grada.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.10.2014. 13:31
БЕСПЛАТНЕ СТУДИЈЕ ЗА СВЕ КОИ ИМАЈУ ОДЛИЧАН ПРОСЕК И ДАЈУ СВЕ О РОКУ,ОСТАЛЕ ДАНГУБЕ ,ТЗВ ВЕЧИТИ СТУДЕНТИ МАРШ СА ФАКУЛТЕТА
Utorak 07.10.2014. 13:18
STUDENTI SE SAMOSTALNO ORGANIZOVALI? KOJI SU ZAHTEVI ZASTIO TO JAVNO NE KAZU? PRAVI STUDENTI SU U AMFITEATRIMA A KLOSARI I BAGRA SU NA ULICI UVEK BILO I BICE. AKO JE NEKOME TESKO TESKO JE RODITELJIMA DA IZDRZAVAJU NEODGOVORNE SINOVE I CERKE. STUDIRANJE TREBA DA BUDE JOS SKUPLJE I JOS STROZIJE. NIJE OVO BOGATO DRUSTVO KOJE MOZE DA IZDRZAVA LENCUGE I MALOUMNIKE.
Utorak 07.10.2014. 15:18
Podrška studentima! Izdržite deco, iz đepova vaših roditelja više nema šta da se izvuče. Ko je blizu, solidarišite se, pridružite se studentima. Danas se protestuje za njih, sutra za sve nas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online