Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 02.10.2014.
13:50 >> 17:06h
blic.rs A

Ratni veteran zakucao dasku u šaku: "Vučiću, hvala ti"

Ratni veteran Velimir Milošević (50) iz Kruševca, koji sa osam svojih saboraca četvrti dan štrajkuje glađu u prostorijama valjevskog Udruženja boraca radova od 1990. godine, zakucao je ekserom dasku u svoju šaku.

Veteran Velimir Milošević iz Kruševca iz protesta prikovao dasku (služi mu kao podloga za bolesnu kičmu tokom ležanja) s porukom "Vučiću hvala ti što misliš o borcima"
 

Kao i u januaru, kada je tokom prethodnog štrajka Nebojša Milenković iz Vlasotinca gotovo odsekao mali prst na svojoj šaci, tako je i tokom ovog protesta veterana došlo do samopovređivanja.

Milošević je napustio prostorije Udruženja, a onda dve daske, koje mu služe kao podloga za bolesnu kičmu tokom ležanja, prikovao ekserom za šaku i napisao poruku:

"Vučiću hvala ti što misliš o borcima". Na daščici sa druge strane šake piše "Veljo, ovo nisi trebao da uradiš".


- Učinio sam to za svoja tri sina i ćerku, kao i sve borce Srbije. Niko mi u porodici ne radi, izdržavamo se od moje plate iz JP "Poslovni centar", ali njen veći deo ode na otplatu kredita. Svi smo svesni da je država posle poplava u haosu i da sada nema novca za isplatu naših ratnih dnevnica, ali tražimo ono što nam je obećano, zakon o boračkoj zaštiti i zdravstvene knjižice – priča Milošević, koji nije dozvolio ekipi Hitne pomoći, koja mu je zaustavila krvarenje, da mu skine prikovane daske.

Kako je rekao, želi da poruku vide svi.

Veteran iz Kruševca je boravio na svim ratištima bivše SFRJ, na Kosovu, u selu Dragaj je ranjen, tako da mu je uklonjeno sedam rebara.


"Padaće po jedan prst svakog dana! Nikoga ne diramo i ne pretimo, sa svojim telima možemo da radimo šta hoćemo. Ovo je još jednom molba premijeru Vučiću da dođe u Valjevo i razgovara sa svojim građanima", poručuju štrajkači glađu.

Štrajkuju glađu i daju rok Vučiću

Dodao je kako su štrajkači glađu svesni da je država "u haosu posle poplava" i da nema novca za isplatu ratnih dnevnica.

"Tražimo ono što nam je obećano, kao i Zakon o boračkoj zaštiti i zdravstvene knjižice", rekao je Milošević.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.10.2014. 14:07
pa...ne moze se placati i parada i NVO i pratnja na batu i suknje na prvu dragicu pa jos i zasluzni ratni veterani.sta ce na to reci najveci najnoviji prijatelji druga sa vaginom ispod nosa.
Četvrtak 02.10.2014. 20:46
Драги моји саборци, немојте себе да рањавате, то што радите је глупост и повреда угледа часних бораца. Свако ко има мало памћења зна шта се догађало од 11. јануара 2008. године. Од тада па до данас сте довољно повредили част и углед бораца. Мислили сте само на своје дневнице за путовања до Београда и гостовања код министара, државних секретара и политичких лидера улизивали сте им се , скупљали потписе за њих о трошку бораца. Они су обећавали вама, дали вам по неку цркавицу а ви ширили лажну наду широм Србије. Ајде да се не лажемо, спасите душу и кажите колико сте грешни, колико вам је држава дала пара преко тзв. пројеката? Добро је , Душана сте најурили, ко је следећи?Биће и то добра вест
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online