Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 01.10.2014.
18:45
Beta A

Štrajkuju glađu i daju rok Vučiću

Učesnici štrajka glađu u Valjevu, ratni veterani iz nekoliko gradova, saopštili su da premijer Aleksandar Vučić ima rok od dva dana da ih poseti i upozna se sa njihovim zahtevima. U protivnom, njihovi saborci će 10. oktobra izaći na ulice gradova širom Srbije u znak podrške štrajkačima glađu.

Ratni veterani: Aleksandar Vučić ima rok od dva dana da nas poseti i upozna se sa našim zahtevima
 

Štrajkači glađu u Valjevu rekli su novinarima da nije ispunjen dogovor iz januara sa tadašnjim premijerom Ivicom Dačićem. Oni su tada tražili, a to i sada traže, da se usvoji Zakon o boračkoj zašititi i uredba o obaveznom zdravstvenom osiguranju učesnika ratova u SFRJ od 1990. do 1999. Traže i veću briga o deci poginulih boraca i njihovom zapošljavanju, i isplatu ratnih dnevnica o čemu se vodi spor pred Evropskim sudom u Strazburu.

Danas su saopštili da im se u štrajku glađu pridružio Milorad Mitić - Skuter iz Leskovca, koji je "530 dana proveo napolju, štrajkujući pod šatorom za boračka prava".

Kako tvrdi generalni sekretar Sveza udruženja ratnih veterana Srbije, Ljubomir Bradić iz Valjeva, smenjen je i isključen iz članstva dosadašnji predsednik tog udruženja Dušan Nikolić iz Leskovca. Njemu se na teret stavljaju nenamensko trošenje novca Udruženja, bez odluka Izvršnog odbora, i nesprovođenje odluka Izvršnog odbora.

Nikolić je, tvrdi Bradić, radio "protiv interesa boračke populacije navodnim pregovorima s političarima o prekidu štrajka glađu mimo odluke Izvršnog odbora Udruženja". Nikolić je posle sastanka u Ministarstvu rada i boračke zaštite Srbije izjavio da je štrajk ishitren i nepotreban, te da su ga pojedinci organizovali na svoju ruku.

Bradić je rekao da će ime novoizabranog predsednika Udruženja ratnih veterana Srbije biti "naknadno objavljeno".

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 18:44
Tako je , trazite svoja prava !! Ako se decku ne svidja nek die na Terazije !?
Sreda 01.10.2014. 19:56
адвокати штрајкују - траже вучића.... радници "ФАП"-а штрајкују - траже вучића... "Ласта" Лазаревац штрајкује - траже вучића... Ратни ветерани штрајкују - траже вучића.... просветари штрајкују - траже вучића... ко год се сети да штрајкује - тражи вучића ?? И после се чудимо - одакле вучићу идеја да је свемоћан и да "суверено" господари србијом ??
Sreda 01.10.2014. 19:25
... pare nisu problem , para nema.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online