Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 09.04.2014.
19:57
24sata.rs A

Krivične prijave zbog smrti male Anastasije

Otac preminule devojčice Anastasije Trajković kaže da je u njenom lečenju učinjeno mnogo propusta, počevši od niških lekara za koje tvrdi da nisu mogli da uspostave dijagnozu. On najavljuje krivične prijave protiv svih koji su pogrešili u lečenju.

Mala Anastasija rekla roditeljima da ih voli i otišla
 

Devetogodišnja Anastasija Trajković iz Vranja, koja je bolovala od hordoma, teškog oblika tumora, preminula je juče ujutru u svom domu u Vranju, pošto je dan ranije upala u komu.

"Lekari su omanuli na samom početku. U Vranju, umesto da rade biopsiju, oni su je operisali. Niškim lekarima trebalo je 40 dana da nam kažu dijagnozu. Kasnije se ispostavilo da nije bila tačna. Lutali smo, a mojoj princezi je bilo sve gore. Bol je prevelik", priča otac Dragan Trajković.

Anastasija je u Pragu izdržala 11 protonskih zračenja, ali je zbog pogoršanja bolesti prebačena u drugu kliniku za onkološke pacijente. Šanse za njen oporavak tada više nije bilo jer je tumor metastazirao. Po povratku, neko vreme je bila na Institutu za majku i dete, a posle toga u bolnici u Vranju, odakle je otpuštena kući, jer je to bila i njena, ali i želja njenih roditelja.

"Poslednjih dana pričala nam je da ima ružne snove. A onda pre nego što je upala u komu pitala je koliko je sati. Kada smo joj rekli da je četiri sata, rekla nam je 'odlazim u svoju kućicu, tamo me čekaju drugarice'. Pozdravila se sa nama i rekla da nas voli. To su bile njene poslednje reči", priča uplakano Anastasijin otac.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.04.2014. 20:12
Наш живот је само путовање, жалосно је што нам деца све више умиру, а нико од надлежних се превише не брине, све се завршава на обећањима без покрића, а полуписмен народ коме треба више од 30 секунди да се потпише има право да одлучује, таквих је све више. Бог да душу простим нашој малој Анастасији! Царство јој небеско!
Sreda 09.04.2014. 22:19
Kakva drzava, takvo i zdravstvo. Mala Anastazija se nepotrebno propatila i izgubila zivot, a Srbija je izgubila lepo dete koje je imalo hrabrosti i zivota da gleda pravo i nasmeje se do poslednjeg sata. Nije je ubio primarni tumor, koji su cak i u tako odmakloj fazi uspeli da sprze zracenjem, ubile su je metastaze nastale zbog krajnje neprofesionalnog, nestrucnog i neodgovornog rada doktora. Zelim roditeljima uspeh u njihovoj tuzbi, jer samo to moze spasiti drugu decu. Za njih, i za Srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online