Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 20.03.2014.
15:12
D. Đorđević - Vesti A

Nada se tanji, a lekovi skupi

Draganu Trajkoviću, ocu devetogodišnje Anastasije Trajković iz Vranja koja boluje od hordoma, teškog oblika tumora i koja se trenutno nalazi na Odeljenju za pedijatriju vranjske bolnice, reporteri "Vesti" uručili su donaciju od 100 evra dar dobročiniteljke Ankice Čarapić iz Frankfurta.

Sve je u božjoj ruci: Anastasija Trajković 
 


Trajkovićima je novac preko potreban, jer trenutna alternativna terapija lečenja košta 450 evra za 10 dana ili 1.350 evra mesečno.

- Hvala dobrotvorki, Bog joj dobra vratio. Preduzeli smo alternativno lečenje pomoću ulja kanabisa i neke kreme. Ulje košta 300 evra, a krema 150 i to traje 10 dana. Prvu turu smo dobili besplatno, ostalo sve moramo da plaćamo. Para nemamo, dobri ljudi nam pomažu, donose, ovakvu solidarnost nisam video i hvala svima. Ali, ako opština Vranje ne pomogne toliku sumu ne možemo da nađemo. Čas prođu 10 dana. Osim toga, sprovodimo vitaminsku terapiju. Šta da kažem, agonija se nastavlja, šta će biti sami Bog zna. Kuću bih odmah prodao za lek. Psihički smo slomljeni, više suze ne pomažu, samo piska iz grudi - kaže Dragan.


On kaže da se Anastasiji tumor na licu, ispod oka, povukao i sada je kao loptica prečnika dve centimetra.

Jedan u milion

Hordom je zaista retka vrsta malignog tumora sa učestalošću jedan prema 10 miliona, pa i ređe po nekim statistikama, a od toga manje od pet odsto kod dece. Stopa preživljavanja je u proseku oko šest godina. Njegova osnovna odlika je da se uvek javlja na veoma nepristupačnim mestima koja su hirurški teško rešiva.

- Usta su joj se ispravila, pored uha se povuklo, ali ne znamo kakva je prava situacija sa plućima. Ona je potpuno svesna i komuniciramo bez prekida. Stalno me pita: "Tata sećaš li se ono kad sam imala četiri godine, kad smo bili u goste kod...? - pokriva lice rukama Dragan.


Devojčica traži pljeskavicu, kola-kolu, traži da jede puno toga, ali ne smeju da joj daju osim prepisane alternativne vitaminske terapije.


- Isključili smo, na našu odgovornost, infuziju jer je počeo da joj se nadima stomak. Dobija samo vodu. Kupujemo voće u prodavnicama zdrave hrane, snalazimo se i kod ljudi, pitamo ko proizvodi voće bez prskanja. Dobili smo veliki sokovnik za ceđenje, dar dobrotvora iz Švajcarske, bračnog para Bojana i Ane i njihove ćerke Mie, rodom iz Niša. Hvala im puno, radi se o pravom sokovniku koji odvaja sok od celuloze, baš onakav kakav je potreban Anastasiji - priča Dragan.


Devojčica, koja je pretrpela biblijske muke, pet operacija, homeoterapije i na kraju 11 protonskih zračenja u Pragu u Češkoj, maše ručicom i sve ispraća osmehom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.03.2014. 17:37
Hoce li Supermen iz Feketica reagovati, pa samo na izbore ste potrosili milione? Alo bagro pomozite ljudima...
Četvrtak 20.03.2014. 16:54
Molim Vas dajte nam broj tekuceg racuna na koji mozemo da uplatimo pomoc za ovu devojcicu.
Petak 28.03.2014. 19:36
Stanje devojcice se popravlja od kada je stigla vest iz Ceske o bezilaznom stanju. Radjena je daljinska terapija koja je dovela do stabilizacije stanja. Stanje je sve bolje i treba ocekivati dalje poboljsanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online