Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 19.03.2014.
16:52
Beta A

Lekar štrajkuje glađu, nije primio platu 11 meseci

Lekar u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu Ivan Prodanović (32) počeo je u sredu štrajk glađu ispred zgrade Skupštine opštine, jer 11 meseci nije primio platu.

Foto: Ilustracija
 

Prodanović je novinarima izjavio da je zaposlen u Hitnoj službi i da nema od čega da živi iako je u stalnom radnom odnosu već četiri godine i da nije jedini koji ne prima platu.

"Na vreme sam završio fakultet i nisam mogao da verujem da ću doći u situaciju da nemam hleba da kupim, jer skoro godinu dana nisam primio ni dinara, a o stvaranju porodice ne smem ni da mislim", rekao je lekar.

Prodanović je izjavio da na posao odlazi gladan i da će ujutru nastaviti štrajk kada dođe iz treće smene.

Direktorka Doma zdravlja Dragica Topalović za agenciju Beta je rekla da Prodanović i još nekoliko lekara nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i da ne dobijaju plate.

"Mi nemamo sredstva za plate i za to nije nadležna lokalna samouprava, a ako su nezadovoljni mogu da idu i nemam ništa drugo da kažem", izjavila je Dragica Topalović.

Direktorka je objasnila da po republičkim kriterijumima u hitnoj službi treba da radi pet lekara i toliko ih ima, a plate primaju na osnovu ostvarenog prihoda.

Prema rečima lekara Prodanovića, u toj zdravstvenoj ustanovi ima ukupno 11 lekara koji nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dok direktorka Topalović tvrdi da ih ima manje, odnosno "samo nekoliko".

POVEZANE VESTI

Sreda 19.03.2014. 19:32
Građane Srbije ne čeka ništa dobro posle martovskih izbora 2014. godine. “Bolni rezovi”, kako ih najavljuju vlastodršci, znače da će se teror nad siromašnima nastaviti još većom žestinom. Spremaju se drastična povećanja cene struje, gasa, hrane, odeće, obuće, prevoza…Izvesno je, ko god bude na vlasti, sprovešće “bolne rezove” na takav način da će polovina Srbije biti osakaćena, jer neće imati para ni za biološki opstanak. Sumorna statistika govori da je do početka 2014. godine, više od 200.000 ljudi već “opservirano”, zapravo, porobljeno od strane stranačkih milicija sa sertifikatima privatnih izvršitelja, zapravo, “državnih uterivača dugova”. I sve po zakonu!
Sreda 19.03.2014. 19:29
Nova vladajuća koalicija sprema masovni linč najsiromašnijih građana Srbije, ali i likvidaciju dobrog dela onih koji još nekako preživljavaju. Da bi namirili svoju bolesnu pohlepu za novcem, ali i popunili rupe u budžetu koji je planiran samo na osnovu smešne priče o tri milijarde dolara “koje će doći” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, novi srpski vladari se spremaju da još surovije opljačkaju Narod.Njihov korbač kojim udaraju po goloj koži gladnih su javna komunalna preduzeća. Ova stranačka uporišta, prave tvrđave u kojima se prikuplja novac od višestruko opljačkanih, spremaju se da svoje uterivače i batinaše svom silinom usmere na nemoćne i gladne.
Sreda 19.03.2014. 19:35
Oni koji više nemaju šta da izgube u poslednjem pokušaju da prežive pakao srpske tranzicije i divljaštvo odnarođene bande koja sebe zove političkom elitom.Da je to tako govori i slučaj Beograđanina Zorana Cvetkovića, kome je početkom februara meseca na platu stavljena administrativna zabrana zbog duga „Infostanu” u iznosu od 1.132 dinara. Zoran je privatnom izvršitelju, koji je na sebe preuzeo prinudnu naplatu, morao da plati čak 14.452 dinara, što je preko 1.300 odsto više od glavnice duga! Od tog iznosa privatnom izvršitelju ide čak 8.640 dinara na ime nagrade i sastavljanja zahteva državnom organu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online