Sreda 19.03.2014.
16:52
Beta

Lekar štrajkuje glađu, nije primio platu 11 meseci

Foto: Ilustracija
 

Prodanović je novinarima izjavio da je zaposlen u Hitnoj službi i da nema od čega da živi iako je u stalnom radnom odnosu već četiri godine i da nije jedini koji ne prima platu.

"Na vreme sam završio fakultet i nisam mogao da verujem da ću doći u situaciju da nemam hleba da kupim, jer skoro godinu dana nisam primio ni dinara, a o stvaranju porodice ne smem ni da mislim", rekao je lekar.

Prodanović je izjavio da na posao odlazi gladan i da će ujutru nastaviti štrajk kada dođe iz treće smene.

Direktorka Doma zdravlja Dragica Topalović za agenciju Beta je rekla da Prodanović i još nekoliko lekara nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i da ne dobijaju plate.

"Mi nemamo sredstva za plate i za to nije nadležna lokalna samouprava, a ako su nezadovoljni mogu da idu i nemam ništa drugo da kažem", izjavila je Dragica Topalović.

Direktorka je objasnila da po republičkim kriterijumima u hitnoj službi treba da radi pet lekara i toliko ih ima, a plate primaju na osnovu ostvarenog prihoda.

Prema rečima lekara Prodanovića, u toj zdravstvenoj ustanovi ima ukupno 11 lekara koji nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dok direktorka Topalović tvrdi da ih ima manje, odnosno "samo nekoliko".

2024 © - Vesti online