Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
Nedelja 31.01.2010.
00:00
A

NEDELjNI RUČAK


Ruska jaja


Potrebno: Četiri tvrdo kuvana jaja, četiri sardine, osam ringlica, 80 g putera, 400 ml remulada sosa, so, biber, dve kašičice kavijara, povrće za rusku salatu, limunov sok
Priprema: Uzdužno prepoloviti obarena jaja, žumanca zgnječiti, dodati sardine, puter, malo limunovog soka, ako masa nije dovoljno meka dodati ulje iz sardine i umutiti. Vratiti smesu u obarena belanca, složiti preko obarenog povrća za "rusku", preliti remulada sosom, ukrasiti ringlicama, kavijarom pa ohlađeno služiti.
 



Krem čorba od kukuruznog brašna


Potrebno: 100g projinog brašna, 250 ml mleka, litar supe od kocke, 150 ml pavlake, peršun, dve šargarepe, so, biber, dva žumanca
Priprema: Sitno iseckati peršun. Projino brašno pomešati sa mlekom da se dobije glatka masa, zakuvati goveđu supu od kocke pa, uz mešanje, polako dolivati mešavinu projinog brašna i mleka. Dodati peršun i kuvati 15-ak minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu, a žumanca pomešati sa pavlakom i dodati u čorbu, a preko posuti peršun.

 


Teleći kotleti s pavlakom


Potrebno: Šest telećih kotleta, četiri kašike putera, 200 ml kisele pavlake, 150 ml belog vina so, biber
Priprema: Pripremljene kotlete posoliti, pobiberiti i propržiti na zagrejanom puteru. Izvaditi i staviti u zagrejanu vatrostalnu posudu i ostaviti na toplom. U preostali sok od pečenja uliti belo vino i kuvati dok ne uvri za trećinu. Dodati kiselu pavlaku i kuvati dva minuta, pa kotlete preliti pripremljenim sosom i služiti toplo.


 


Italijanska salata


Potrebno: Kilogram krompira, dve glavice crnog luka, dve kisele jabuke, četiri sardine, četiri tvrdo kuvana jaja, senf, sok od limuna, ulje, biber, so.
Priprema: Skuvati krompir, oljuštiti i ohladiti, pa iseći na kockice. U isečen krompir dodati sitno sečen crni luk, dve kisele, oljuštene i sitno seckane jabuke, sardinu, tvrdo obarena i iseckana jaja i sve pomešati. Krompir sa dodacima posoliti, pobiberiti, dodati malo senfa, ulja i sok od limuna i izmešati, dodati malo ulja, ukrasiti peršunom i služiti.

 


Parfe od čokolade


Potrebno: 50 g čokolade, 400 ml slatke pavlake, piškote, 200 g mandarina, tri kašike šećera, vanilin šećer, dva žumanca, sok od pomorandže, dve kašike likera.
Priprema: Istopiti čokoladu, dodati seckane mandarine. Na pari umutiti žumanca i dve kašike šećera, vanilin šećer i sok od narandže, pa dodati liker. Zatim umutiti slatku pavlaku sa šećerom i mandarinama i umešati u krem sa žumancima. Folijom obložiti posudu i sipati krem, a uz zidove ređati piškote i naizmenično sipati krem i istopljenu čokoladu. Posudu poklopiti i ostaviti u frizu 12 sati, a kad izvadite, na kratko je potopiti u vruću vodu i izručiti parfe u posudu i ukrasiti.
 

VIDEO VESTI
  • 2024 © - vesti online
PRETPLATAx
Da biste citali elektronsko izdanje stampanih Vesti, molimo Vas da se prijavite ili ako niste registrovani da se registrujete. Zatim, u Vasem profilu idite na rubriku Pretplata i popunite formular.
Izadji
Registracija