Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.02.2017.
16:30
Tanjug, Vestionline A

Partizan: Zvezdo, mi smo za vas institucija

Vaterpolo klub Partizan saopštio je da su šokirani optužbama iz Crvene zvezde i pozvao, kako su naveli, sportske (ne)prijatelje da sopstvenu nesposobnost ne prikrivaju napadima na njih.

waterpolopartizan.rs
Foto: Ilustracija

Zvezda je pre dva dana, posle apela Partizana da se spreči gašenje kluba koji je iznedrio najviše igraca i doprineo najvećim uspesima srpskog vaterpola, reagovala tasko što je optužila crno-bele da su četiri decenije povlašćeni, da su besplatno koristili bazen, otimali igrače....

- VK Partizan, najtrofejniji sportski kolektiv u Srbiji, šokiran je saopštenjem iz kluba naših sportskih (ne)prijatelja. Do vašeg saopštenja smo verovali da smo samo sportski rivali. Retorika VK Crvena Zvezda je prizemna i maliciozna, te stoga VK Partizan ne želi bilo kakvu polemiku tog tipa, jer na ovo saopštenje gledamo kao na pokušaj uvlačenja jedne svetske vaterpolo institucije, kao što je VK Partizan, u priču pokušaja dobijanja medijske pažnje od jednog nedefinisanog i neorganizovanog kluba koji po svojim rezultatima i radu tu pažnju i ne zaslužuje - ističu iz Partizana.

Crno-beli navode da tako netačna i maliciozna saopštenja nanose štetu vaterpolo sportu u borbi za preživljavanje, kao i da je apsolutno netačan, zlonameran i krajnje neodgovoran pokušaj da se kroz jedno saopštenje provuče nerad, neznanje i nesposobnost u vođenju prethodne i ove nove Zvezde isto pripiše VK Partizan.

- VK Partizan samo ukazuje na generalno loše stanje u vaterpolo sportu i pokušavamo da nađemo rešenja jer sve što govorimo i radimo je, uvereni smo, u interesu svih vaterpolo klubova u Srbiji. (U prethodnim godinama pozajmljivali smo naše igrače, imali zajedničke teninge, ustupali termine za treninge i utakmice.) Zašto vi sportski radnici iz Zvezde to ne radite, ne ukazujete na problem i ne borite se za vaš klub i naš sport u celini? To znate samo vi, jer svakome u Srbiji je jasno da svoju nesposobnost prikrivate destrukcijom.

- Verujemo da je to potpuno jasno i armiji Zvezdinih navijača. Dok smo mi decenijama unazad pravili sistem, osvajali trofeje, stvarali nosioce najviših sportskih i društvenih priznanja, ko je vas sprečavao u tome? Kada smo bili pred gašenjem u prvim godinama ovog veka, mi nismo obrisali naš klub i trofeje već se sa tim dugovima borimo i danas!  Ko je vas sprečavao u tome?

Iz Partizana isticu da oni, kao "lokomotiva", kako su ih nazvali iz Zvezde, kolika god da je uzbrdica i dalje vuče vagon srpskog vaterpola u kome su u 2016. godini u reprezentativnoj seniorskoj konkurenciji imali Nikolu Jakšića, osvajača zlatne olimpijske medalje, u generaciji 1997. godište na EP u Holandiji (zlatna medalja), bila su desetorica igrača VK Partizan, na SP u  Podgorici za 1998. godište., bila su osmorica igrača VK Partizan, da ove godine učestvuju u Ligi šampiona sa najmlađom ekipom u Evropi i da su osvojili Kup Srbije za sezonu 2016/17 i to u direktnom duelu sa našim sportskim (ne)prijateljima iz kluba koji samo nosi Zvezdino ime.

- I ovde se sa vama priča završava. Mi ćemo naš sistem i decu sačuvati, stvorićemo nove reprezentativce, osvojiti nove trofeje. Naše račune smo Partizanovoj javnosti kao i Srbiji položili i podršku da nastavimo da se borimo imamo. A vama kolege to tek predstoji, nama ništa ne treba da objašnjavate, ima kome treba da objasnite gde su trofeji, igrači, šta je bilo sa pravim vaterpolo klubom Crvena zvezda - zaključuju iz Partizana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online