Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.02.2017.
17:07
Vestionline A

Novi rat "večitih": Zvezda žestoko udarila na Partizan

Vaterpolo klub Crvene zvezda oglasio se saopštenjem povodom apela iz redova rivala Partizana da mu se pomogne da sedmostruki prvak Evrope ne bude ugašen!

vkcrvenazvezda.com
Foto: Ilustracija

Crveno-belih ističu da je njihov gradski rival imao povlašćen status decenijama, da je otimao i ucenjivao mlade igrače iz Srbije i Crne Gore nastupom za reprezentaciju. 

- VK Crvena zvezda sa velikim interesovanjem već više od mesec dana prati saopštenja koja se odvijaju u okviru VK Partizan, pa bismo i mi želeli da istaknemo neke činjenice koje su nepobitne, ako smemo, a da ne smetamo “lokomotivi” srpskog vaterpola. Pa ako dopustite: 

1. VK Partizan vec decenijama ima povlašćen status u okviru vaterpolo sporta. VK Partizan već više od tri decenije ima na respolaganju SC Banjica koji raspolaže sa dva zatvorena bazena, dva otvorena bazena i poslovne prostorije koje daju u zakup. SC Banjica je kao privatni bazen vaterpolo kluba bila renovirana više od dva puta u poslednjih desetak godina iz državnih sredstava. Za to vreme su naplaćivali zakupe svim vaterpolo klubovima koji su trenirali na bazenima, reprezentativnim selekcijama i dobijali organizacije mnogih takmičenja (domaćih i međunarodnih), za koje su uredno dobijali finansisku nadoknadu. Crvena zvezda je bila jedan od zakupaca, kad nije bila u mogućnosti da plati termine pustena joj je menica, tako je jedan klub na svom privatnom bazenu ugasio drugi klub 2007. godine. Vaterpolo klub Crvena zvezda nije postojala više od tri godine. 

2. Poslednje četiri decenije na internacijonalnoj sceni, i pored svi ulaganja u “lokomotivu”, VK Partizan je osvojio jednu Ligu šampiona, jedan Kup Kupova, jedan Lena kup i dva Super kupa Evrope. Crvena zvezda je od ponovnog kretanja od nule, 2010. godine osvojila jednu Ligu Šampiona (najmanji buđet u istoriji niti 600.000 evra za sezonu) i jedan Super kup Evrope, a sigurno i jos nešto da je imala adekvatne uslove za rad, svoj bazen na korišćenje ili da joj makar nisu fakturisani abnormalni troškovi termina i utakmica. 

3. Godinama imaju generalnog sponzora koji im daje preko 120.000 eura godišnje. Imaju većinu igrača na stipendijama Ministarstva za spor i omladinu, a neki su na spisku za plaćanje i kad odu u inostranstvo da igraju, zato što Vaterpolo savez Srbije ne prijavi njihov odlazak. Većina trenera placena je od Vaterpolo saveza Srbije, i tako godinama, da ne kažemo decenijama. Predsednik skupštine Partizana je na platnom spisku u Vaterpolo savezu Srbije, posto je tamo direktor. Crvena zvezda za razliku od njih nema ništa od toga. 

4. Godinama uzimaju (otimaju i ucenjuju) najbolje mlade igrače na teritoriji Srbije i Crne Gore da dođu da igraju za njih jer ako ne dodju neće igrati za reprezentaciju. Takođe ne plaćaju obeštećenja nikome ni za koga, a za većinu uzimaju obeštećenje kad odlaze iz kluba. Crvena zvezda je za svakog mladog igrača koga je dovela platila obeštećenje. 

5. Sudije i suđenje je druga priča. Da bi napredovali i sudili na međunarodnoj sceni moraju da budu lojalni, a ko želi da ostane objektivan i realan suočavao se i suočava sa velikim problemom. 

6. Na sve termine treninga i utakmice koje su fakturisane Crvenoj zvezdi, a koje nije platila na vreme dodate su i kamate. Na primer, za reprogram koji smo potpisali sa SC 11.april decembra 2015. godine, na tri godine, a za koji smo u roku u šest meseci platili vise od 60% moramo i kamatu da platimo, jer kad smo tražili da nam se bar kamate ne obračunaju, dobili smo odgovor da oni nisu u mogućnosti da nam odobre ne plaćanje kamate jer oni nisu država da nekom nesto oprosti. Na bazenu Milan Gale Muškatirović na kome smo uz pomoć naših sponzora podigli balon i preuredili lokal u svlačionice, uloženo je blizu 250.000 evra, isterani smo posle pet meseci zato sto smo kasnili sa plaćanjem, a imamo od opštine Stari Grad ugovor na 10 godina za postavljanje i upotrebu balona na letnjem bazenu Sportskog centra. Pored pomenutih 250.000 evra Crvena zvezda je platila jos preko 20 miliona dinara za troškove minimalnih zakupa termina bazena, struju,grejanje bazena a na pomenutom bazenu nismo proveli sve zajedno ni 18 meseci iz dva puta. 

7. Dok smo bili pod osmomečecnom blokadom od strane SC 11.april nismo dobili ni finansijska sredstva u iznosu od 1.890.000 dinara od strane Gradskog sekretarijata za sport koje smo zaslužili za rezultate koje smo ostvarili u 2014.godini i igranje u Regionalnoj ligi a sve po kriterijumu samog sekretarijata. Napominjem da je Crvena zvezda u ovih manje od sedam sezona od Gradskog sekretarijata za sport dobijala sredstva po kriterijumu samog sekretarijata, a van toga je dobila nesto vise od 1.000.000 dinara za sedam godina svog ponovnog rada. 

Pored svih tih problema mi se i dalje borimo i dug nam je oko 150.000 evra za ovih manje od sedam sezona, od toga je oko 115.000 evra dug igračima a ostatak je SC 11.april. Koliki je dug Partizana? Nezvanično se čuje da je preko 2.000.000 eura? Pa kad bi se to podelilo na poslednjih 30 godina u proseku su se zaduživali oko 70.000 evra godišnje? Da li bi Crvena zvezda to izdržala i preživela? 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online