Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.01.2016.
18:02
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Pravda za srpski vaterpolo!

Bolje da sam kao mali uzeo metlu u ruke, bio je komentar najboljeg vaterpoliste upravo završenog Evropskog prvenstva u Beogradu Andrije Prlainovića 2013. godine na vest da je svih 650 radnika Red bula, uključujući i čistačice, dobilo po 12.000 evra bonusa za titulu ovog tima u Formuli 1.

Tanjug
Ponos i dika Srbije: "Delfini" opet najbolji u Evropi

Srbija je svetska vaterpolo sila. Po treći put uzastopno osvojena je titula šampiona Evrope. Naše zlatne "delfine" sada svi tapšu po ramenima, a političari na vlasti malo bi da se "ogrebu" za minute slave koja zasluženo pripadaju četi Dejana Savića. Još koji dan pričaće se o našim zlatnim momcima, a onda će ovaj uspeh, kao i svi prethodni, da padne u zaborav.

Vaterpolo u Srbiji se gasi, klubovi su na izdisaju. Jedan od najtrofejnijih klubova Evrope Partizan klizi u amaterizam (ili je već postao amaterski). Jedva se skupi za avionske karte kada treba da se gostuje u Ligi šampiona u inostranstvu, plate su misaona imenica, jedini srpski reprezentativac iz domaćih klubova Nikola Jakšić propušta utakmicu crno-belih sa šampionom Evrope Pro Rekom jer ima kolokvijum na Pravnom fakultetu... Zvezda je pre samo dve i po godine osvojila Ligu šampiona, a sada je opstala zahvaljući pomoći Partizana, koji joj je ustupio pet, šest igrača. Radnički iz Kragujevca, nekadašnji politički projekat, ubrzo je pukao kao mehur od sapunice.

Šta će da bude sa srpskim vaterpolom kada ova zlatna generacija ode u zasluženu penziju?Imamo li nove klince koji će da pune "Arenu"? Klubovi su temelj, a temelj je na trusnom području, podrhtava i preti da se sruši.

Ceo tim naših zlatnih vaterpolista ne zaradi godišnje ukupno milion evra. Oni najbolji: Andrija Prlainović, Filip Filipović, Duško Pijetlović i Dušan Mandić igraju za najbogatiji tim Evrope Pro Reko, gde mogu da zarade do 150.000 evra. Ovi ostali pretežno igraju u Mađarskoj, gde ugovori nisu veći od 100.000 evra.

Podsetimo, ove zime, Zvezdin fudbaler Marko Grujić, sa odličnom polusezonom u crveno-belom dresu, ali samo u domaćim okvirima, potpisao je ugovor sa Liverpulom koji će mu doneti godišnju platu od 1.200.000 evra. Ali, tu onda stižemo do čarobne reči - tržište. Hteli to da priznaju vaterpolisti i vaterpolo radnici, ovaj sport se gasi, sve je slabiji... Nema više ruskog, italijanskog, crnogorskog tržišta, pa je tako Slobodan Nikić, naš reprezentativac, godinama član turskog Galatasaraja. Turci i vaterpolo...

Umesto što sada političari na vlasti tapšu po ramenima naše vaterpoliste, bolje da "ubede" državne kompanije da ulažu u ovaj sport, u srpske klubove, da nas opet sa balkona obraduju novi Prlainovići, Filipovići, Pijetlovići...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online